• Program


    Pionírszív

    Pionírszív

    Daniela Kapitáňová regényének főhőse Samko Tále, egy 44 éves, enyhén szellemi fogyatékos, törpe növésű férfi. Samko a szlovákiai Komáromban nő fel a hetvenes-nyolcvanas években, itt járja naphosszat a várost a tolikocsijával, és papírt gyűjt. Gyerekkora óta nem tesz mást, mint próbál megfelelni a normalitás – vagyis a minden másságot, szokatlant kirekesztő többség – szabályainak.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. április 30. szombat, 19:00

    Az Örkény Színház előadása

    Daniela Kapitáňová Könyv a temetőről című regényét színpadra alkalmazta:
    Ari-Nagy Barbara, Bíró Kriszta, Szenteczki Zita

    Játssza: Bíró Kriszta
    Rendező: Szenteczki Zita

    Daniela Kapitáňová regényének főhőse Samko Tále, egy 44 éves, enyhén szellemi fogyatékos, törpe növésű férfi. Samko a szlovákiai Komáromban nő fel a hetvenes-nyolcvanas években, itt járja naphosszat a várost a tolikocsijával, és papírt gyűjt. Gyerekkora óta nem tesz mást, mint próbál megfelelni a normalitás – vagyis a minden másságot, szokatlant kirekesztő többség – szabályainak; így lesz belőle lelkiismeretes besúgó, aki még azután is jelent, hogy a rendszer eltűnik a történelem süllyesztőjében. Samko groteszk pusztulás-történeteiből apránként rajzolódik ki a „kisember” portréja, akinek nálunk is ismerős mentalitása semmit sem változott a szocializmus megszűnésével.

    Fordította: Mészáros Tünde
    Látványtervező: Juhász Nóra
    Dramaturg: Ari-Nagy Barbara
    Zeneszerző: Kákonyi Árpád
    Maszkmester: Kozma Andrea
    Rendezőasszisztens: Érdi Ariadne

    Külön köszönet: Kanizsay Zita, Csákányi Eszter, Csuja Imre, Epres Attila, Ficza István, Jéger Zsombor, Kerekes Éva, Kereszthy Anna, Mácsai Pál, Máthé Zsolt, Murányi Márta, Nádori Lídia, Nagy Zsolt, Novkov Máté, Rick Zsófi, Szabó Julcsi, Znamenák István

    Az előadást egy részben játsszuk, hossza kb 90 perc

    Ajánlatunk


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    zenés játék két részben

    Ajánló


    A Győri Filharmonikus Zenekar sikertörténetébe biztos beleégett egy dátum: 2009, amikor a legendás olasz filmzeneszerző-karmesterrel, az Oscar-díjas Ennio Morricone-val nagysikerű…

    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016