• Program


    Plácido Domingo zarzuelakoncertje / LISZT ÜNNEP 2022

    Plácido Domingo zarzuelakoncertje / LISZT ÜNNEP 2022

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. október 9. vasárnap, 19:30

    Közreműködik: María José Siri – szoprán, Airam Hernández – tenor, Nemzeti Filharmonikus Zenekar

    Vezényel: Jordi Bernàcer

     

    A zarzuela a spanyol zenés színház nagy múltú, a barokk korai évtizedeiig visszanyúló műfaja, mely Spanyolországon kívül egy sor más spanyol nyelvű országban is meghonosodott és virágzott. Egyik jellegzetessége, hogy prózai és énekelt részek váltják egymást, de a zene – az áriáktól a népszerű dalokig – nem puszta ékítmény, hanem meghatározó dramaturgiai szerepet is játszik. Plácido Domingo számára igen fontos e műfaj hagyományainak fenntartása, hiszen szülei világhírű zarzuela-előadók voltak, így saját pályája is ebből a közegből indult el a világhír felé. „A zarzuela volt az a zene, amelynek szüleim az életüket szentelték, és emiatt határoztam el, hogy támogatni fogom a fiatal zarzuelaénekeseket” – nyilatkozta egyszer. Müpabeli koncertjén a San Franciscó-i Opera rezidens karmestere, Jordi Bernàcer vezényletével a Nemzeti Filharmonikus Zenekar kíséri.

    Ajánlatunk


    Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

    A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    Ajánló


    Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016