• Program


    PREMIER III. VERESS SÁNDOR / DEBUSSY - Heinz Holliger hangszerelése ( Concerto Budapest )

    PREMIER III. VERESS SÁNDOR / DEBUSSY - Heinz Holliger hangszerelése ( Concerto Budapest )

    VERESS SÁNDOR: Respublica nyitány
    DEBUSSY: Trois Poèmes de Mallarmé (Heinz Holliger hangszerelése)
    Közreműködik: Brassói-Jőrös Andrea szoprán
    Vezényel: Heinz Holliger

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. február 15. szombat, 22:00

    "Életem nagy szerencséjének tartom, hogy tizennégy éves koromban foglalkozni kezdett velem. [...] Nagyon közeli kapcsolatban álltunk. Sőt darabot is kaptam tőle: a Passacaglia concertantél amelyet vele tanultam meg. Rengeteg előadáson ott volt. Gyakran vezényeltem a műveit; ő eljött a próbákra és a koncertre, és nagyon világosan közölte elképzeléseit az előadásról.” Egyik interjújában ekképp idézte vissza Veress Sándor alakját művészetének legismertebb és legelkötelezettebb népszerűsítője, Heinz Holliger, aki ezen a koncerten elsőként a magyar zeneszerző 1948-as Respublika-nyitányát fogja vezényelni.

    Az 1848-as forradalom centenáriumára komponált darab kevéssel a művész emigrációja és svájci letelepedése előtt keletkezett, így a zeneszerző már azt a Kossuth-díjat sem vehette át, amelyet részben épp e művére hivatkozva ítéltek oda neki. Debussy három zongorakíséretes dala, amely 1913-ból való és Mallarmé verseire íródott, a koncert második felében a zeneszerzőként is aktív Holliger 2016-os, átiratában hangzik majd fel a Veress-nyitány nyomában.

    Ajánlatunk


    “Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    Ajánló


    A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016