• Program


    Prunyi Ilona, Banda Ádám és Matuska Flóra - Kamarazene karnyújtásnyira

    Prunyi Ilona, Banda Ádám és Matuska Flóra - Kamarazene karnyújtásnyira

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. november 28. hétfő, 19:00

    Mozart: 26. (B-dúr) hegedű-zongora szonáta, K. 378
    Dohnányi: cisz-moll hegedű-zongora szonáta, op. 21

    SZÜNET

    Boëllmann: G-dúr zongoratrió, op. 19

    Banda Ádám (hegedű), Matuska Flóra (cselló), Prunyi Ilona (zongora)

    Prunyi Ilona minden évben különleges műsorral örvendezteti meg a Solti terem közönségét, így a következő alkalomra is izgalmas darabokat válogatott össze a késő romantika és a századforduló korszakából. Az este első két zeneszerzője az 1870-es évek szülötte, akikre fiatal éveikben még erős hatást gyakoroltak a 19. század mesterei. Dohnányi 1912-ben bemutatott szonátáján Brahms stílusjegyeit fedezhetjük fel, ugyanakkor már saját hangja is megmutatkozik. E szenvedélyes zene egyik különlegessége, hogy a szerző tematikus egységet és kapcsolatot hozott létre a három tétel között. Az ifjú Szkrjabinra Chopin zongoradarabjai tettek mély benyomást, 1905 és 1908 között keletkezett szimfonikus költeménye azonban már misztikus filozófiájának egyik kulcsfontosságú darabja. A harmadik komponista, a francia Léon Boëllmann ugyan egy évtizeddel korábban látta meg a napvilágot, és korai halála miatt már nem élhette meg a modern stílusirányzatok megjelenését, 1895-ös zongoratriója mégis kísérletező kedvéről ad tanúbizonyságot, mivel a klasszikus négytételes forma helyett két nagyobb lélegzetű részben gondolkodott. Prunyi Ilona és egyik állandó kamarapartere, Banda Ádám mellett két ifjú tehetséget köszönthetünk a pódiumon: a 2019-es Bartók Világversenyen második díjat nyert Balogh Ádámot, valamint a Zeneakadémia idei újévi koncertjén szólistaként bemutatkozó Matuska Flórát.

    RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

    Ajánlatunk


    Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

    A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

    Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

    Ajánló


    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016