• Program


    Quasars Ensemble: Jubilee
    2

    Quasars Ensemble: Jubilee

    A Quasars Ensemble 2008. évi létrejötte óta a maga műfaján belül az egyedülálló professzionális zenekarok közé tartozik Szlovákiában. A kortárs komolyzenén kívül ugyanolyan mértékben foglalkozik a régi korok zenéjével, merészen építkező dramaturgiai koncepcióival pedig nemzetközi elismertséget vív ki magának.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 28. kedd, 19:00

    Műsor:

    Juraj Pospíšil: Noneto no. 1. „Emlék és intelem”, op. 11 (1960)
    Viera Janárčeková: Narratorium (2008)
    Oto Ferenczy: Concertino per 10 stromenti (1948/1974)

    Közreműködik:

    Quasars Ensemble
    Ivan Buffa – karmester

    A program jubiláló szlovák szerzők három zenekari művére reflektál. Megemlékezik Oto Ferenczy születésének századik évfordulójáról, Juraj Pospíšil meg nem élt nyolcvanadik születésnapjáról, valamint Viera Janárčeková nyolcvanadik születésnapjáról.

    A Quasars Ensemble 2008. évi létrejötte óta a maga műfaján belül az egyedülálló professzionális zenekarok közé tartozik Szlovákiában. A kortárs komolyzenén kívül ugyanolyan mértékben foglalkozik a régi korok zenéjével, merészen építkező dramaturgiai koncepcióival pedig nemzetközi elismertséget vív ki magának. Az együttes hangversenyeken mutatta be a jelenkori alkotói élvonal elsőrangú képviselőinek (Bent Sørensen, Michael Jarrell, Kaija Saariaho, Toshio Hosokawa, Tristan Murail) profiljait a szerzők személyes részvételével. Számos jelentős előadóművésszel dolgozott együtt (Ilja Gringolts, Dalibor Karvay, Tosiya Suzuki, Camilla Hoitenga), s a kortárs komolyzene legtekintélyesebb pódiumain mutatkozott be: a darmstadti nyári kurzusokon, a Varsói Ősz, Prágai Tavasz, Pozsonyi Zenei Ünnepségek, Melos-Étos nevű fesztiválokon és másutt. 2013-ban a zene kategóriájában megkapta a Kristályszárnyak nevű díjat. A zenekar különböző kiadóknál 13 CD anyagát vette fel.

    Ajánlatunk


    A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

    Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új krimi-vígjátéka egy izgalmas, egész estés kikapcsolódást kínál a krimi és humor kedvelőinek.

    A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

    Ajánló


    Művészetek Háza Gödöllő Helyszín: Parkszínpad (szabadtéri színpad) Esemény kezdése: 2024. 05. 05. (vasárnap) 11.00 és 2024.05.12. (vasárnap) 11.00

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016