• Program


  RaM Colosseum bemutatja: Nikola Tesla - Végtelen energia
  10

  RaM Colosseum bemutatja: Nikola Tesla - Végtelen energia

  A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab így amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elmét és életének rejtélyeit!

  Aktuális előadások


  SEBESTYÉN ÁRON - EGRESSY ZOLTÁN - MÜLLER PÉTER SZIÁMI - RADÓ DENISE


   
  THE GREAT MUSICAL SHOW

  Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk, egész világunkat átalakító találmányait pedig már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték. Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válhattak, hiszen példának okáért az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként személyesen maga, Tesla fektette le.
  A különleges személyiségű tudóst több ország is joggal érzi magáénak. Kevesen tudják, de a szerb származású, horvát területen született Tesla szakmai karrierje Budapestről, a Puskás Telefontársaságtól (első munkahelye) indult, később, már világpolgárként elérve Amerikába, ahol megvalósíthatta gyermekkori álmát, amikor is megtervezhette a Niagara-vízesésre épített anno világcsodának számító erőművét. És mivel a tudós sok egyéb más emberi, baráti szállal is erősen kötődött Magyarországhoz, ez a tény remek apropóul szolgált arra, hogy a TBG Production új nagypremierje témáját ezen kiváló elmének szentelje. A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab így amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elme életzsibongással teli világkalandozását!

  A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot. A darab létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt.

  A dalokat az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért pedig nem más, mint Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a vizuális látvány világot a Forward Production csapata, a jelmezek egyedi hangulatiságát Kiss Márk jegyzi.

  Rendező: Radó Denise
  Kreatív ötletgazda: Vona Tibor
  Szövegkönyv: Egressy Zoltán
  Dramaturgia: Müller Péter Sziámi
  Zeneszerző: Sebestyén Áron

  Főbb szerepekben:
  Nikola Tesla: Szabó P. Szilveszter / Pesák Ádám
  Szigeti Antal: Szabó Máté / Kovács Áron
  Szigeti Adél: Békefi Viktória / Bori Réka
  Thomas Alva Edison: Szomor György / Lux Ádám
  Duka Tesla/Sarah Bernhardt: Janza Kata / Füredi Nikolett
  George Westinghause: Kautzky Armand / Gerdesits Ferenc
  Bacherol/Lenin: Gerner Csaba / Pálfalvy Attila

  (A produkció a szerepváltoztatás jogát fenntartja)

  Ajánló


  Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a…

  Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása Rendező: Rudolf Péter  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016