• Program


    Ránki Fülöp (zongora) és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara / BTF 2019

    Ránki Fülöp (zongora) és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara / BTF 2019

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. április 16. kedd, 19:30

    Liszt: Orfeusz

    Liszt: 1. (Esz-dúr) zongoraverseny

    Poulenc: Stabat Mater

     

    Közreműködik: Szemere Zita – ének, Alma Mater Kórus (karigazgató: Somos Csaba)

    Vezényel: Ménesi Gergely [1, 2], Somos Csaba [3]

     

    Ugyan egy évszázad választja el egymástól Francis Poulenc és Liszt Ferenc nagyszabású, vallásos tárgyú oratorikus műveit, a 20. századi francia mester vallásos miszticizmusa és csendes elragadtatása nagyon is közel áll a liszti spiritualizmushoz. Poulenc kései stílusa a bizonyíték arra, hogy Liszt milyen sokféle módon termékenyítette meg a modernitást, s hogy emberi-művészi példája halála után több mint fél évszázaddal is mennyire eleven hatást gyakorolt.

    A koncert első részében Liszt egyik legszebb és legcsendesebb szimfonikus költeménye, az Orfeusz hangzik el. Utána a számos Liszt-ritkaságot és több versenyművet (A-dúr zongoraverseny, Malédiction) is műsorára tűző Ránki Fülöp a zeneszerző legnépszerűbb zongorakoncertjét adja elő.

    A fiatal művész egy interjúban így beszélt Liszthez fűződő viszonyáról: „Különlegesen szoros lelki kapcsolatot érzek vele. Azt hiszem, egész életemben példaképként és útmutatóként tekintek majd rá mind emberi, mind zenei, mind zongorázási szempontból.”

    A Zeneakadémiával közös program.

     

    Ajánlatunk


    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

    Ajánló


    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016