• Program


  Recirquel: Párizs Éjjel

  Recirquel: Párizs Éjjel

  A Párizs Éjjel a harmincas évek perzselő varietévilágát tárja elénk, annak minden érzékiségével, bájával és tiltott vágyaival megbolondítva/felejthetetlenné téve az előadást.

   több

  Mondén hangvételével a társadalom margóján élő prostituáltak, lecsúszottak és titkos szeretők csalóka életképeit állítja színpadra. A Müpa és a társulat közös produkciója a világhírű fotóművész, Brassaï jellegzetes világából merít inspirációt. Lenyűgöző artisták, táncosok és zenészek keltik életre a korszak dekadens és fülledt erotikájú világát, felidézve a századelő párizsi lokáljainak vággyal teli és szerethető miliőjét. A közönség a színpadon és annak közvetlen közelében elhelyezett asztaloknál foglal helyet. Az előadóművészek és a nézők közötti távolság eltűnik, így könnyen előfordulhat, hogy éppen Ön fölött handstandoznak, vagyis állnak majd kézen az artisták az erre a célra kivitelezett, már cirkuszi kellékekké avanzsált bisztróasztalokon. 

  Az előadás jeleneteit egytől egyig Brassaï képei inspirálták, melyek a párizsi éjszaka egyedi és vakmerő pillanatait örökítették meg. Fedezze fel Ön is a Montmartre rejtett utcácskáit, zugait, tereit, amelyeken Picasso, Henry Miller, Modigliani, Josephine Baker vagy épp Brassaï burkolózott az éj sötétjébe. Kiváló jazz-zenészek, énekesek, táncosok és csodás cirkuszművészek fogják Önt különleges élményben részesíteni, feltárva a hőn áhított párizsi éjszakák titkait.

  A bemutató a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében valósult meg. 

  Alkotók:

  Vági Bence: író, koreográfus, rendező

  Sárik Péter: zeneszerző

  Vági Bence, Iványi Árpád: díszlettervező

  Berzsenyi Kriszta: jelmeztervező

  Kiss Zsolt: világítástervező

  Zsíros Gábor: társkoreográfus

  Ócsai Böbe: artistamester

  Vladár Tamás: alpinista-szakértő

  Ipacs Szilvia: sminkmester

  Marton Ádám: fodrász

  Vodál Anita: rendezőasszisztens

  Kiss Gabriella: díszlettervező-asszisztens

  Muladi Klára: jelmeztervező-asszisztens

  Recirquel Újcirkusz Társulat:

  Egyed Brigitta, Farkas László, Herczeg Richárd, Illés Renátó, Lakatos Leonetta, Dittmar Laido, Pintér Áron, Veress Zsanett, Wittmann Csilla

  Czigány Judit: ének  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016