• Program


    Régi idők focija (1973) – 120 éves a magyar film / MÜPAMOZI

    Régi idők focija (1973) – 120 éves a magyar film / MÜPAMOZI

    A történet szerint 1924-ben járunk, és a film első két és fél perce olyan, mintha akkor forgatták volna. Némafilm burleszk. Tamássy Zdenkó kísérőzenéje korabeli mozizenét idéz. A főszereplő - Garas Dezső megismételhetetlen alakításában - úgy mozog, mint a némafilm legjobbjai.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. február 28. hétfő, 19:00

    A történés - a magától kinyíló ajtó - burleszk. S bár világos, hogy színes filmmel van dolgunk, a színek is porosak, kopottak, mintha már fél évszázada fakulnának. Stílusjáték. Szellemes, vicces, közben pedig átjárja valamiféle mélabú - ami egyébként Chaplintől vagy Buster Keatontól sem volt idegen.

    Sándor Pál Mándy Iván A pálya szélén című műve nyomán forgatott filmje igen gyorsan ikonikus alkotássá vált. A mai napig mondogatjuk, hogy „Kell egy csapat!”. A film azonban nem egyszerűan a focibolond Mándy nagyszerű írásának megfilmesítése. Egy picit magasabbra helyezi nézőpontunkat: „focifilm”, amely értelemszerűen nem a fociról szól. A magyar filmtörténetben ugyanis ez a bizonyos „focifilm” műfajjá vált. Világos, hogy a Civil a pályán, a Csodacsatár, a Két félidő a pokolban, a Mérkőzés vagy a 6:3 avagy, játszd újra Tutti a labdarúgás örvén számolnak be világunk akkori aktuális állásáról, válságainkról, konfliktusainkról. Ami a csapatot illeti, az Sándor Pálnak már megvan. Garas, Kern, az író-dramaturg Tóth Zsuzsa és az operatőr Ragályi Elemér. És ahogy ez Sándor Pálnál lenni szokott, a truppban felbukkannak a magyar filmvilág különféle szereplői, hiszen az ő filmjei rendszerint úgy mesélnek történeket, hogy közben magáról a filmcsinálásról is szólnak. Meg a történelemről, amely valahol a háttérben irkálja önmagát. Egy villanás: Az Est beszámol a müncheni sörpuccsról. „Kik ezek?” - kérdi csodálkozva Minarik, a mosodás, akit ennél sokkal jobban foglalkoztat a Csabagyöngye csapatának jövője. Hiszen az úgynevezett történelem, a hatalom játékai kint vannak. Bent pedig az emberi vágyak, törekvések, a hűség és az árulás - szóval minden, ami tényleg fontos.

    A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

    házigazda: Barkóczi Janka
    Rendező: Sándor Pál

    Ajánlatunk


    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

    Ajánló


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016