• Program


    Rejtélyes történelem - A szabadkőművesek titkai – tények és történetek a legendák függönye mögött

    Rejtélyes történelem - A szabadkőművesek titkai – tények és történetek a legendák függönye mögött

    A Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti sorozatunkban minden hónap utolsó csütörtökén olyan titkokra, talányokra derül fény, amelyek nemcsak a történészeket foglalkoztatják régóta, hanem a közvéleményt is. A magyar- és a világtörténelem rejtélyeiről Csorba László történész beszélget meghívott vendégeivel, a témák kiemelkedő szakértőivel.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. december 19. csütörtök, 19:00

    Vendég: Pók Attila történész, tudományos főtanácsadó (MTA BTK TTI)

    Kevés olyan szervezet volt és van a világtörténelemben, amelyről annyi mítosz, legenda, mese szól, és amelyet mégis annyiszor értettek félre és vádoltak meg olyasmivel, amihez nem volt semmi köze, mint a szabadkőművesség. Kik, milyen célból alapították? Miért döntöttek úgy, hogy titokban működjön? Miért alkalmazták éppen az építőművészet szimbólumait a szertartásokon és a csoportélet képi világában? A Varázsfuvolának tényleg van titkos szabadkőműves üzenete? Mit rejt a dégi kastély toronyszobája? Hogyan lehetnek ugyanannak a titkos szervezetnek a tagjai uralkodók és püspökök, tudósok és katonák? Ha a szabadkőművesek között papok is vannak, akkor lehet-e vajon a szervezet antiklerikális, vagy pláne ateista? Valódi vagy csak látszólagos ellentmondás az, hogy éppen a szervezet nyilvánosságban való megjelenése idején, a 19. század második felében vádolták meg azzal, hogy a legszélesebb világ-összeesküvésre készül? Változott-e és ha igen, miben a szabadkőművesség az elmúlt 300 esztendőben? Vannak még a mai szabadkőműveseknek is titkai? A kérdés szakértője, Pók Attila történész vezet be minket a páholyok és a műhelymunkák világába és válaszol minden kérdésünkre.

    Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15% kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet személyesen jegypénztárunkban vagy honlapunkon keresztül. Jegyével az Új világ született című állandó kiállításunkat 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2020. június 30-ig.

    Ajánlatunk


    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    Ajánló


    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

    Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016