• Program


    Rejtélyes történelem - Liszt-rejtélyek: Lángész és titkok közelrőli

    Rejtélyes történelem - Liszt-rejtélyek: Lángész és titkok közelrőli

    Igaz-e, hogy Beethoven az első bécsi koncertjén homlokon csókolta a kisfiú Liszt Ferencet? Az Esterházy hercegek vajon segítették, vagy hátráltatták a csodagyerek művészi pályájának kibontakozását? A forradalmak szimpatizánsa volt, vagy az arisztokrata szalonok kedvence? Miért nem alapított „rendes” családot gyermekei anyjával, Marie d’Agoult grófnővel?

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. május 26. csütörtök, 19:00

    Miért támogatta önzetlenül Wagnert, aki pedig elcsábította leányát, a házasságtörésbe bonyolódó Liszt Cosimát? Miért nem engedélyezte a pápa a házasságát Carolyne zu Sayn-Wittgenstein hercegnővel? Igaz-e, hogy a hercegnő a szerző tudta nélkül kínosan kompromittáló szövegeket írt bele a cigányzenéről szóló kéziratába? A muzsikus miben volt nagyobb: mint koncertező virtuóz vagy mint komponista? És hogyan tarthatta magát magyarnak, ha egyszer „nyelvében él a nemzet” – márpedig ő nagyon keveset tudott magyarul?

    Domokos Zsuzsanna zenetörténésznek, a Liszt-életmű avatott kutatójának segítségével indulunk az izgalmas Liszt-rejtélyek nyomába.

    Ajánlatunk


    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

    Ajánló


    Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016