• Program


    Rieger – Rozsnyói Quartet

    Rieger – Rozsnyói Quartet

    A 2017-ben alakult formáció életrehívói Rieger Attila és Rozsnyói Péter a LFZE Jazz Tanszakán végeztek 2004-ben. Közös munkájukat a jazz nagy swing és bebop előadóinak, illetve szerzőinek tisztelete ihlette. Felállásuk különleges hangzását a 70-es évek analóg elektromos zongorája, a Rhodes piano adja.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. január 24. péntek, 20:00

    Rieger – Rozsnyói Quartet

    Közreműködik:

        Rieger Attila - gitár
        Rozsnyói Péter - zongora, Fender Rhodes
        Oláh Zoltán - nagybőgő
        Csízi László - dob

    A 2017-ben alakult formáció életrehívói Rieger Attila és Rozsnyói Péter a LFZE Jazz Tanszakán végeztek 2004-ben. Közös munkájukat a jazz nagy swing és bebop előadóinak, illetve szerzőinek tisztelete ihlette. Felállásuk különleges hangzását a 70-es évek analóg elektromos zongorája, a Rhodes piano adja. Az Oláh Zoltán bőgős és Csízi László dobos alkotta ritmusszekció fáradhatatlan motorja a kvartettnek. Korábbi projektjeikben olyan zenészek munkásságának állítottak emléket, mint Wes Montgomery, Duke Pearsons, Bobby Timmons vagy Phineas Newborn. A zenekar reperoárjában az utóbbi időben egyre nagyobb teret kaptak a saját kompozíciók, ennek megfelelően a koncert programjának gerincét Rieger-Rozsnyói szerzemények alkotják majd.

    Rieger Attila jazz-gitáros a magyar jazz élet aktív szereplője. Otthonosan mozog a klasszikus jazz műfajaiban, közel áll hozzá a swing, a bebop és az autentikus brazil bossa-nova. Számos sikeres magyar és nemzetközi produkciókban szerepelt, a „2010 legjobb magyar jazz lemeze” Fonogram díjjal kitüntetett zenész. Saját trióját 2008 óta vezeti. A Trio Minor mellett a Juhász Attila Jazz Quartet, és a Magyar Rhapsody Projekt alapító tagja.

    Rozsnyói Péter jazz-zonorista zenéjében a bachi tisztaság és a mainstream jazz legkiválóbb előadóinak eleganciája egyesül. Muzsikája letisztult, érzelgésmentes, de óriási érzelmeket hordoz, akár csak Baché. Triójának második albuma Pain of an Angel címmel 2015-ben a BMC Records gondozásában jelent meg, kizárólag improvizációkból álló szólóalbuma várhatóan szeptemberben jelenik meg ugyanitt.

    Oláh Zoltán nagybőgős, a magyar jazz középgenerációjának egyik legkiválóbb tagja. Dinamikus, sodró játéka a jazz nagy elődjeit Ray Barownt, Ron Carter, Paul Chamberst idézi. Igazi csapatjátékos. Számos kiváló jazz produkciónak a motorjaként, hallhattuk őt a Harcsa Veronika Quartetben és Bolla Gábor quartetjében. Jelenleg a Gyárfás Trió tagja.

    Csízi László jazz-dobos szintén a magyar jazz élet aktív szereplője. A fiatal generáció, sokoldalú és gyakran keresett zenésze. Dinamikus, robbanékony, kifinomult és érzékeny játékában a tradíció tisztelete és a modern mainstream dobjáték szeretete ötvöződik. 2012 februárjában a Magyar Rádió által megrendezett Jávori Vilmos Jazzdob Tehetségkutató Verseny II. helyezettje és különdíjasa. 2011 óta a nemzetközi hírű Modern Art Jazz Orchestra tagja.

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
    Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánlatunk


    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    zenés játék két részben

    Ajánló


    Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

    3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016