• Program


    Rohmann Ditta - Szőke Szabolcs Duó: Duetti paralleli

    Rohmann Ditta - Szőke Szabolcs Duó: Duetti paralleli

    Teljesen eltérő múlttal rendelkező, más-más játéktechnikákat igénylő vonós hangszereik – cselló, gadulka, sarangi – együttes megszólaltatásával a két művész merőben új hangzásbeli lehetőségeket tár fel, különleges, egyéni ízeket adva Szőke Szabolcs kompozícióinak.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. november 5. kedd, 20:00

    Rohmann Ditta - Szőke Szabolcs Duó: Duetti paralleli
    Lemezbemutató
    20:00 Opus Jazz Club

    Közreműködik:

        Rohmann Ditta - cselló, ének
        Szőke Szabolcs - gadulka, sarangi, array mbira

    Rohmann Ditta Junior Príma és Artisjus díjas csellóművész J.S.Bach és a XX. századi, valamint mai kortárs zeneszerzők műveinek avatott és szenvedélyes tolmácsolója, aki emellett bátran kalandozik más zenei stílusok (jazz, világzene) irányába is. Szőke Szabolcs Artisjus díjas zeneszerzővel, a balkáni és keleti vonós hangszerek specialistájával közösen létrehozott, 2014 óta működő duójuk egyik ékes bizonyítéka ennek.

    Teljesen eltérő múlttal rendelkező, más-más játéktechnikákat igénylő vonós hangszereik – cselló, gadulka, sarangi – együttes megszólaltatásával a két művész merőben új hangzásbeli lehetőségeket tár fel, különleges, egyéni ízeket adva Szőke Szabolcs kompozícióinak. A művek előadása során a két szólista gyakran él a szabad improvizáció eszközeivel is, olykor pedig a szintén egyedi és varázslatos hangszer, az array mbira (120 hangos kalimba) kíséretével szólal meg a cselló és Ditta énekhangja. Repertoárjuk néhány darabját a közönség korábban már hallhatta Rohmann Ditta és a Trio Squelini közös koncertjein, s túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Hunnia Records gondozásában most megjelenő Duetti paralleli lemez anyagában teljes gazdagságában és szépségében bontakozik ki a két vonós hangszer közös hangzásának szinte minden lehetősége.


    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánlatunk


    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

    Ajánló


    A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art…

    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016