• Program


    Romain Gary (Émile Ajar): Salamon király szorong
    3

    Romain Gary (Émile Ajar): Salamon király szorong

    Romain Gary (Émile Ajar): Salamon király szorong
    SZÍNHÁZBÉRLET 2020. (Március-Április) - 3. előadása
    Művészetek Háza Gödöllő
    Színházterem
    Esemény kezdése: 2020. 11. 12. (csütörtök) 19.00
    80 perc egyben

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. november 12. csütörtök, 19:00

    Tájékoztatás:

     

    Amennyiben rendelkezik jeggyel/bérlettel az előadásra, nincs más dolga, mint 2020. november 12-én 19.00 órára megérkezni a Muzába, hiszen jegyét érvényesítettük az új időpontra.

     
    A címadó nem Dávid és Betsabé bölcs fia, hanem a párizsi illetőségű, nyolcvanöt éves Salomon Rubinstein, visszavonult nadrágkirály, aki a konfekcióiparban szerzett vagyonából ajándékküldő és lelkisegély-szolgálatot finanszíroz, sőt álmatlan éjszakáin maga is odaül a telefonhoz, enyhíteni halálfélelmét, illetve tagadni annak elkerülhetetlenségét.
    Ez a Salamon király rokon lélekre talál Jean-ban, a huszonöt éves fiatalemberben, aki elkeseredett küzdelmet folytat a természet törvényei ellen, és egyáltalán, minden állatért és emberért, amelyet vagy akit kihalás vagy meghalás fenyeget.
    Veszélyeztetett egyed például Madame Cora Lamenaire, az egykor szebb napokat látott, hatvanöt éves sanzonénekesnő, aki a német megszállás alatt egy gestapós szépfiúra cserélte Rubinstein urat, és a hetvenes évekre már nagyon mélyre süllyedt, egészen egy söröző alagsoráig, vécésnéninek.
    Jean nem személyre szóló, hanem általános humanizmusból felkarolja, és táncolni, majd ágyba viszi Madame Corát, ami bizonyos megaláztatásokkal és igen áldozatos kompromisszumokkal jár, de végül minden jóra fordul…
     
    Salomon: Jordán Tamás
    Cora: Hernádi Judit
    Jean: Mohai Tamás
    Aline: Sipos Vera
     
    Díszlettervező: Enyvvári Péter
    Jelmeztervező: Sántha Borcsa
    Dramaturg: Góczán Judit
    Szinpadra alkalmazta: Góczán Judit, Dicső Dániel
    Fordító: Bognár Róbert
    Zenei vezető: Vikukel Dániel
    A rendező munkatársa: Horváth Éva
    Rendező: Dicső Dániel
    Az eredeti mű jogtulajdonosa: Mercure de France

     

     

    Ajánlatunk


    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    Vagyis: Kelet-Európa vs. Nyugat-Európa, egy multikulti családba préselve, akik a szeretet ünnepén épp a szeretetért harcolnak, ami váratlan helyekről, ne adj’ Isten migránsokon keresztül is megérkezhet…

    Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

    Ajánló


    Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Szőnyi Erzsébet A MAKRANCOS KIRÁLYLÁNY Gyermekopera két felvonásban, egy részben, magyar nyelven

    A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016