• Program


  Royal Ballet (Peter Wright): Diótörő • Filmvetítés

  Royal Ballet (Peter Wright): Diótörő • Filmvetítés

  A Royal Ballet ragyogó A diótörő produkcióját Peter Wright alkotta meg 1984-ben Lev Ivanov eredeti koreográfiája alapján, és bátran kijelenthetjük, azóta is Európa-szerte a legkedveltebb balett-előadások egyike. Csajkovszkij tündöklő muzsikája, a káprázatos jelmezek és díszletek és a Royal Ballet magával ragadó tánca minden korosztály számára igazi karácsonyi élménnyé teszik az előadást. A Royal Opera House moziközvetítéseinek  idei évadában az örökzöld darab 2016-os előadásának felvételét láthatják a nézők. Egy igazi klasszikus, kihagyhatatlan alapmű a karácsonyi időszakban a család apraja-nagyjának.

  Az E.T.A. Hoffmann művet szabadon felhasználó történet karácsony estéjén játszódik, amikor Drosselmayer bácsi a kis Clarát álmok és bűbáj segítségével a fantázia birodalmába röpíti, ahol az idő nem létezik, a családi nappali pedig a gonosz Egérkirály és az ólomkatonák csataterévé változik. A kalandokkal teli, varázslatos utazás a Hó Birodalmán át Cukorországig vezet. Peter Wright pazar jelmezeket és díszleteket alkalmazó, lebilincselő rendezése Csajkovszkij zenéjének minden árnyalatát felhasználva, az eredeti, ivanovi koreográfia legszebb, máig meghaladhatatlan elemeit szőtte meséjébe − mint amilyen például a Cukrozott Szilva Tündér és Lovagja gyönyörű pas de deux-je.

   

   

  Főszereplők:
  Clara: Francesca Hayward
  Hans-Peter/a Diótörő: Alexander Campbell
  Cukrozott Szilva Tündér: Lauren Cuthbertson
  A lovag: Federico Bonelli
  Drosselmeyer bácsi: Gary Avis

  Zene: Pjotr Iljics Csajkovszkij
  Koreográfus rendező: Peter Wright, Lev Ivanov nyomán
  Díszlet, jelmez: Julia Trevelyan Oman
  Fény: Mark Henderson
  Karmester: Boris Gruzin

  Forgalmazó: Pannonia Entertainment

  Ajánló


  könnyűzenei koncert élőben az Uránia színpadán, 90 perc, 2021

  Beethovennel a szabadban – Martonvásár 2021 nyár A Nemzeti Filharmonikusok Beethoven koncertjei

  Népszerű, vidám, könnyed muzsikával köszöntjük a nyarat és a napsütést és egyúttal búcsúztatjuk…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016