• Program


    Salvador Dalí – A halhatatlanság nyomában - VÁRkert Mozi

    Salvador Dalí – A halhatatlanság nyomában - VÁRkert Mozi

    A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része, amely a szürrealizmus mestere, Salvador Dalí és múzsája-alkotótársa, Gala életén és művészetén vezeti végig a nézőket. Az átfogó portréfilm 1929-től kezdve követi nyomon Dalí életpályáját - ekkor csatlakozott a szürrealistákhoz, és ugyanebben az évben ismerte meg Galát - egészen 30 évvel ezelőtti, 1989.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. március 21. kedd, 18:00

    Állítsa össze filmklub bérletét! Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet!

    VÁRkert Mozi
    Salvador Dalí – A halhatatlanság nyomában 12+
    színes, feliratos spanyol ismeretterjesztő film, 105 perc, 2018


    A Gala-Salvador Dalí Alapítvány gondozásában készült film végiglátogatja mindazokat a helyszíneket, amelyek kiemelkedő szerepet játszottak a művész életútjában: többek között Portlligatot, az egyetlen, saját tulajdonában álló műhelyt és otthont; Figuerest, a szülővárosát, ahol létrehozta a Dalí Múzeumot, valamint Púbolt, ahol az a kastély található, amit Dalí szerelme jeléül Galának ajándékozott, valamint Párizst és New Yorkot, ahol jelentős kiállításai voltak. A művészettörténet egyik legkülönösebb alkotójának élete neves szakértők közreműködésével, többféle nézőpontból tárul fel a filmben. Művészettörténészek, a festőhöz közel álló családtagok interjúi és eddig sosem publikált fotók és levelek mellett maga a kontempláló Dalí és a remekművek felvételei teszik teljessé a képet az extravagáns bajusz mögött rejlő emberről és a művészről, akit mára a legnagyobb mesterek közé sorolunk.

    Forgalmazó: Pannonia Entertainment

    Ajánlatunk


    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

    A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016