• Program


    Schubert, a lélekkutató - Liszt-kukacok Akadémiája - Feltalálók. 10-15 éveseknek

    Schubert, a lélekkutató - Liszt-kukacok Akadémiája - Feltalálók. 10-15 éveseknek

    Az ember, aki megreformálta a dalt. A szerző, aki úgy zenésítette meg a költők verseit, ahogy korábban senki. A kutató, aki kiemelte a zongorát szimpla kísérő szerepéből, és az énekes egyenrangú főszereplőtársává tette. Ő Franz Schubert, a romantika Bíró Lászlója, a Liszt-kukacok Akadémiája tavaszi évadának harmadik feltalálója.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. március 27. vasárnap, 11:00

    Schubert, a lélekkutató - Liszt-kukacok Akadémiája - Feltalálók. 10-15 éveseknek

    Közreműködik:

    Ortan Vivienne, Szeleczki Artúr (ének)
    Alszászy Gábor, Rózsa Gábor (zongora)

    Mesélő: Mona Dániel

    A márciusi matinén Mona Dániel zenetörténész a Zeneakadémia két fiatal, tehetséges énekes hallgatója és zongorakísérőik segítségével mutatja be, mennyi érzelem fér bele egy ének-zongora páros játékába, hogyan formál meg karaktereket és mesél történetet a zongora, és mit örökölt az utókor a dal műfajának schuberti újításaiból. Szerelem, vágtatás, gyász és minden, ami egy pszichológus asztalára kerülhet – tudta ez a Schubert, mi kell a Liszt-kukacok közönségének!

    RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

    Ajánlatunk


    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

    A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

    A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

    Ajánló


    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016