• Program


    Schumann:Konzertstück, Esz-dúr zongoraötös / Csajkovszkij: VI. szimfónia ( Concerto & Ránki Dezső )

    Schumann:Konzertstück, Esz-dúr zongoraötös / Csajkovszkij: VI. szimfónia ( Concerto & Ránki Dezső )

    Robert Schumann, akiről az utókor számára már kétségkívül kiderült, hogy költő, méghozzá a romantika zeneköltőinek egyik legnagyobbika. Erről ad majd bizonyságot e koncert első fele is: az 1849-es Konzertstück és zongoraötös műfaját forradalmasító Esz-dúr kvintett megszólaltatása révén, a kongeniális Schumann-előadó, Ránki Dezső és a Keller Quartet főszereplésével.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. március 19. péntek, 19:30

    2021. március 19. 19:30
    Zeneakadémia – Nagyterem

    Schumann: Konzertstück
    Schumann: Esz-dúr zongoraötös, op. 44
    Csajkovszkij: VI. (h-moll, Patetikus) szimfónia, op. 74

    Közreműködik:
    Ránki Dezső zongora
    Keller Quartet
    Concerto Budapest
    Vezényel: Keller András

    „Hogy tulajdonképpen mi vagyok, még magam sem tudom világosan. Képzeletem, azt hiszem, van... Mélyebb gondolkodó nem vagyok, sohasem tudok logikusan végigmenni a fonál mentén, amit talán jól ragadtam meg. Hogy költő vagyok-e, amivé sohasem válhat az ember – az utókor deríti majd ki.” Kamaszkori naplójegyzetében így elemezte önmagát, egyszerre elfogulatlanul és mégis nagyralátóan, Robert Schumann, akiről az utókor számára már kétségkívül kiderült, hogy költő, méghozzá a romantika zeneköltőinek egyik legnagyobbika. Erről ad majd bizonyságot e koncert első fele is: az 1849-es Konzertstück és zongoraötös műfaját forradalmasító Esz-dúr kvintett megszólaltatása révén, a kongeniális Schumann-előadó, Ránki Dezső és a Keller Quartet főszereplésével. „Határozottan állítom, ez eddigi műveim közül a legjobb. Úgy szeretem, mint még soha egyiket sem.” Ez az idézet immár a program másik komponistájától, Pjotr Csajkovszkijtól való, akinek utolsó, h-moll hangnemű szimfóniája népszerűségével jószerint az 1893-as ősbemutató óta folyamatosan meghálálja ezt az őszinte részrehajlással megvallott alkotói szeretetet.

    Rendező: Concerto Budapest

    Ajánlatunk


    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

    Ajánló


    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016