• Program


  Shreds • Gangaray Dance Company

  Shreds • Gangaray Dance Company

  A kompozíció ritkán látható pontossággal minden érzelgősségtől és pátosztól mentesen igyekszik érzékletessé tenni a láthatatlant. Címszereplője az emberek közötti finom és szakadékony valami, ami miatt nem vagyunk sem rendíthetetlenül magányos kősziklák, sem szerencsétlenül magunkra maradtak.

  Shreds • Gangaray Dance Company

  Hámor József, MMA ösztöndíjas, Harangozó Gyula- és Imre Zoltán-díjas koreográfus  2019-ben bemutatott alkotásával új szereposztással lép újra a közönség elé.

  A kompozíció ritkán látható pontossággal minden érzelgősségtől és pátosztól mentesen igyekszik érzékletessé tenni a láthatatlant. Címszereplője az emberek közötti finom és szakadékony valami, ami miatt nem vagyunk sem rendíthetetlenül magányos kősziklák, sem szerencsétlenül magunkra maradtak. A láthatatlant gyakran sejtelmes sziruppal, vagy éppen félelmes szakralitással szokás szervírozni. A darab ezzel szemben könnyeden közelít a súlyossághoz, amiben komoly segítségére van Hámor József egyszerre éteri, mégis játékos zenéje.

  Egy láthatatlan, végtelenbe nyúló, sérülékeny szál köt össze bennünket. Bár összetartozunk, mégis külön egyéniségek vagyunk. Üres porhüvelyek, megtöltve végtelen számú lehetőséggel, gondolatok, hit, meggyőződés, emlékek és tapasztalatok összefüggéstelen foszlányaival.

  Keresünk,kötődünk, kitartunk.

  Ha a szívünk tiszta, a gondolataink őszinték, és együtt cselekszünk, képesek leszünk beteg világunkat meggyógyítani, és egy végtelen lehetőségekből álló univerzumot felépíteni.

  Az előadás a Gangaray Dance Company és a Nemzeti Táncszínház közös bemutatója.

  Előadók:
  Aradi Zsolt
  Bali Boglárka
  Baumgartner Krisztina
  Engelmann András (MTE)
  Giuseppe Bencivenga
  Kovács Enikő
  Maday Tímea Kinga
  Mangi Kornélia
  Tóth Laura

  Jelmez: Maday Tímea Kinga
  Koreográfus, zeneszerző, fénytervező: Hámor József, a GDC Művészeti vezetője

  Ajánló


  Rockopera magyar nyelven, magyar és angol felirattal A szimfonikus operaváltozat ősbemutatója

  A Madách Színház újabb világsikert hozott el Budapestre: a Madách Színházban non-replica változatban…

  Előadásunk hihetetlen kalandra, nagyszerű felüdülésre invitálja a nézőt: elkalauzolja a munkahelyére, egy ablaktalan…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016