• Program


  Sissi, a magyar királyné / Erzsébet/ - Huszka operett

  Sissi, a magyar királyné / Erzsébet/ - Huszka operett

  Huszka Jenő operettje igazi, nemzeti érzelmeket erősítő, humorral és szerelemmel átitatott darab, mely gróf Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar monarchia későbbi külügyminisztere és Erzsébet királyné (Sisi) beteljesületlen, történelmileg nem igazolt szerelméről szól.

  Erzsébet királyné, köztudomásúan szerette a magyarokat, s a nép is benne látta megmentőjét. Sisi Zsófia főhercegnővel való szembenállása és szabadság iránti vágya szimpatizált a magyarok érzéseivel, ugyanakkor az osztrák udvar rosszallását is magával hozta. Gróf Andrássy Gyula a magyarság számára próbál kiutat találni az elkeserítő, fegyveres forradalommal fenyegető helyzetből. A férfi heves rajongása és forró szerelme viszonzásra talál a császárnő részéről, azonban vágyaiknak a politika gátat szab, és egy meghitt csóknál jobban nem teljesülhet be szerelmük. Kapcsolatuk, valamint Sisi magyarok iránti szeretete ennek ellenére is elősegíti a Kiegyezés létrejöttét. Az operettben megismerhetjük továbbá egy, a magyar kultúrát és mentalitást kedvelő osztrák férfiú és egy férjet kereső, burgenlandi lány egymásra találásának történetét, mint ahogy Erzsébet királyné udvarhölgyének és egy magyar forradalmár gyerekkori szerelmének beteljesülését is.

  Gyönyörű dallamok, szellemes versek és remekül ábrázolt szereplők jellemzik a darabot, melynek átdolgozása során a három felvonásból egy feszesebb tempójú, de az eredetire hűen reflektáló, modern, két felvonásos operettet hoztak létre az alkotók.

  A darabban többek között felhangzik két gyönyörűen megzenésített Petőfi vers, a „Szeptember végén”, a „Szabadság, szerelem”, és a megrendítő „Szegény magyar nép” című dal. Ezenkívül ebbe írta Huszka a közismert „Délibábos Hortobágyon”-t, a „Rózsám, viruló kis rózsám”-at, de bekerült a műbe az „Én mától kezdve csak terólad” és a „Csík-csicsóban” című szám is, egyéb dalok, palotások, és polkák mellé.

  Parádés szereposztással készül a Monarchia Operett a Sissi, a magyar királyné premierjére. Az előadásban a társulat sztárjai mellett a hazai operett játszás emblematikus művészei is szerepet vállaltak.

   

  Szereposztás:
  Sissi (Erzsébet): Denk Viktória
  Gróf Andrássy Gyula: Árvai Dániel
  Latkóczy Ida: Haraszti Elvira
  Neszmélyi Kálmán: Kádár Szabolcs János
  Waldeck grófnő: Oszvald Marika
  Stefi, a lánya: Szendy Szilvi
  Flórián: Kollár Péter Erik
  Axamethy gróf – tábornok: Peller Károly
  Latkóczy Ádám: Egri László

  Közreműködik a Monarchia Operett zenekara és tánckara

  Díszlettervező: Rákay Tamás
  Jelmeztervező: Kollár Péter Erik
  Zenei vezető: Kéménczy Antal
  Koreográfus: Szkáli Edina

  Rendező: Kerényi Mikós Gábor – Kero®

  Monarchia Operett

   

   

  Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

   

   

  *Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!

  Ajánló


  Ármány, féltékenység, cselszövés áll a fiatal szerelmesek útjába. Megrázó mese a néma, kitartó…

  Fordulatokban gazdag cselekmények láthatóak a Neoton Família legnagyobb sikerű dalaival, valamint többek között…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016