• Program


  Sissi, a magyar királyné - operett

  Sissi, a magyar királyné - operett

  A történet, mely gróf Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar monarchia későbbi külügyminisztere és Erzsébet királyné (Sissi) beteljesületlen, történelmileg nem igazolt szerelméről szól. Erzsébet királyné, köztudomásúan szerette a magyarokat, s a nép is benne látta megmentőjét.  több

  Aktuális előadások  Huszka Jenő – Szilágyi László: Sissi, a magyar királyné

  Gyönyörű dallamok, szellemes versek és remekül ábrázolt szereplők, Huszka Jenő humorral és szerelemmel átitatott darabja várja az operettrajongókat augusztus 08 -án a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

  A történet, mely gróf Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar monarchia későbbi külügyminisztere és Erzsébet királyné (Sissi) beteljesületlen, történelmileg nem igazolt szerelméről szól. Erzsébet királyné, köztudomásúan szerette a magyarokat, s a nép is benne látta megmentőjét. Sissi Zsófia főhercegnővel való szembenállása és szabadság iránti vágya szimpatizált a magyarok érzéseivel, ugyanakkor az osztrák udvar rosszallását is magával hozta. Gróf Andrássy Gyula a magyarság számára próbál kiutat találni az elkeserítő, fegyveres forradalommal fenyegető helyzetből. A férfi heves rajongása és forró szerelme viszonzásra talál a császárnő részéről, azonban vágyaiknak a politika gátat szab, és egy meghitt csóknál jobban nem teljesülhet be szerelmük. Kapcsolatuk, valamint Sissi magyarok iránti szeretete ennek ellenére is elősegíti a Kiegyezés létrejöttét.

  Az operettben megismerhetjük továbbá egy, a magyar kultúrát és mentalitást kedvelő osztrák férfiú és egy férjet kereső, burgenlandi lány egymásra találásának történetét, mint ahogy Erzsébet királyné udvarhölgyének és egy magyar forradalmár gyerekkori szerelmének beteljesülését is.

  A darabban többek között elhangzik két gyönyörűen megzenésített Petőfi vers, a Szeptember végén, a Szabadság, szerelem, és a megrendítő Szegény magyar nép című dal, Huszka közismert dalai közül pedig a Délibábos Hortobágyon, a Rózsám, viruló kis rózsám, de felcsendülnek még az Én mától kezdve csak terólad és a Csík-csicsóban című dalok is, valamint egyéb dalok, palotások, és polkák is.

  A darab átdolgozása során a három felvonásból egy feszesebb tempójú, de az eredetire hűen reflektáló, modern, két felvonásos operettet Gödöllő város és az EMMI támogatásával jött létre.

  A Monarchia Operett előadása, két részben

  A Monarchia Operett (Kollár Péter Erik táncoskomikus – jelmeztervező vezetésével) több mint 10 éve alakult társulat, célja, a Hungarikumnak számító magyar és nemzetközi operett népszerűsítése. Magas szinten énekelő, táncoló szólisták, egyedi koreográfiák, látványos jelmezek, érzékekre ható színpadkép komoly zenekari hangzás jellemzi professzionális előadásait. Itthoni fellépésein kívül számos nemzetközi turnén öregbítette az operett hírnevét, Amerikában, Izraelben, Németországban, Luxemburgban, Erdélyben, és Oroszországban.

  Közreműködők:

  Sissi (Erzsébet) Denk Viktória

  Gróf Andrássy Gyula Árvai Dániel

  Latkóczi Ida Haraszti Elvira

  Neszmélyi Kálmán Kádár Szabolcs

  Waldeck grófnő Oszvald Marika

  Stefi, a lánya Szendy Szilvi

  Flórián Kollár Péter Erik

  Axamethy gróf – tábornok Peller Károly

  Latkóczi Ádám Egri László

   

  Közreműködik a Monarchia Operett zenekara és tánckara

   

  Díszlettervező: Rákay Tamás

  Jelmeztervező: Kollár Péter Erik

  Zenei vezető: Kéménczy Antal

  Koreográfus: Szkáli Edina

  Rendező: Kerényi Mikós Gábor – Kero®

  Ajánló


  A TBG Production előadása elsősorban a zseni mögött rejlő embert kívánja bemutatni a…

  Az elmúlt éveken hatalmas sikerrel játszott Menopauza rendezőjének újabb sikerdarabja a Városmajorban. Az…

  Grund, gittegylet, einstand – ki ne ismerné ezeket a fogalmakat? Ki ne tudná,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016