• Program


  Sissi, a magyar királyné - operett

  Sissi, a magyar királyné - operett

  A történet, mely gróf Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar monarchia későbbi külügyminisztere és Erzsébet királyné (Sissi) beteljesületlen, történelmileg nem igazolt szerelméről szól. Erzsébet királyné, köztudomásúan szerette a magyarokat, s a nép is benne látta megmentőjét.

  Huszka Jenő – Szilágyi László: Sissi, a magyar királyné
  operett

  Gyönyörű dallamok, szellemes versek és remekül ábrázolt szereplők, Huszka Jenő humorral és szerelemmel átitatott darabja várja az operettrajongókat augusztus 08 -án a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

  A történet, mely gróf Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar monarchia későbbi külügyminisztere és Erzsébet királyné (Sissi) beteljesületlen, történelmileg nem igazolt szerelméről szól. Erzsébet királyné, köztudomásúan szerette a magyarokat, s a nép is benne látta megmentőjét. Sissi Zsófia főhercegnővel való szembenállása és szabadság iránti vágya szimpatizált a magyarok érzéseivel, ugyanakkor az osztrák udvar rosszallását is magával hozta. Gróf Andrássy Gyula a magyarság számára próbál kiutat találni az elkeserítő, fegyveres forradalommal fenyegető helyzetből. A férfi heves rajongása és forró szerelme viszonzásra talál a császárnő részéről, azonban vágyaiknak a politika gátat szab, és egy meghitt csóknál jobban nem teljesülhet be szerelmük. Kapcsolatuk, valamint Sissi magyarok iránti szeretete ennek ellenére is elősegíti a Kiegyezés létrejöttét.

  Az operettben megismerhetjük továbbá egy, a magyar kultúrát és mentalitást kedvelő osztrák férfiú és egy férjet kereső, burgenlandi lány egymásra találásának történetét, mint ahogy Erzsébet királyné udvarhölgyének és egy magyar forradalmár gyerekkori szerelmének beteljesülését is.

  A darabban többek között elhangzik két gyönyörűen megzenésített Petőfi vers, a Szeptember végén, a Szabadság, szerelem, és a megrendítő Szegény magyar nép című dal, Huszka közismert dalai közül pedig a Délibábos Hortobágyon, a Rózsám, viruló kis rózsám, de felcsendülnek még az Én mától kezdve csak terólad és a Csík-csicsóban című dalok is, valamint egyéb dalok, palotások, és polkák is.

  A darab átdolgozása során a három felvonásból egy feszesebb tempójú, de az eredetire hűen reflektáló, modern, két felvonásos operettet Gödöllő város és az EMMI támogatásával jött létre.

  A Monarchia Operett (Kollár Péter Erik táncoskomikus – jelmeztervező vezetésével) több mint 10 éve alakult társulat, célja, a Hungarikumnak számító magyar és nemzetközi operett népszerűsítése. Magas szinten énekelő, táncoló szólisták, egyedi koreográfiák, látványos jelmezek, érzékekre ható színpadkép komoly zenekari hangzás jellemzi professzionális előadásait. Itthoni fellépésein kívül számos nemzetközi turnén öregbítette az operett hírnevét, Amerikában, Izraelben, Németországban, Luxemburgban, Erdélyben, és Oroszországban.

  Az előadás hossza 180 perc, egy szünettel.


  Közreműködők:

  Sissi (Erzsébet) Denk Viktória
  Gróf Andrássy Gyula Árvai Dániel
  Latkóczi Ida Haraszti Elvira
  Neszmélyi Kálmán Kádár Szabolcs János
  Waldeck grófnő Oszvald Marika
  Stefi, a lánya Szendy Szilvi
  Flórián Kerényi Miklós Máté
  Axamethy gróf – tábornok Peller Károly
  Latkóczi Ádám Egri László

  Közreműködik a Monarchia Operett zenekara és tánckara

  Díszlettervező: Rákay Tamás
  Jelmeztervező: Kollár Péter Erik
  Zenei vezető: Kéménczy Antal
  Koreográfus: Szkáli Edina
  Rendező: Kerényi Mikós Gábor – Kero®

  Ajánló


  Nemes Nagy Ágnes-Novák János: Bors néni 4–8 éveseknek

  Zenedráma egy felvonásban, német nyelven, magyar és angol felirattal

  A vígjáték nem más, mint az optimizmus színpadi megjelenítése.  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016