• Program


    smART! // Koronczi Endre: A szél mögött / Behind the Wind

    smART! // Koronczi Endre: A szél mögött / Behind the Wind

    A szél mögött egy lírai film arról, hogy megtudhatjuk-e, mi van a szél másik oldalán. Kísérleti eszközökkel vizsgáljuk a szelet, a lélegzetet, a sóhajt. A szelet, mely a fák között fúj, és a szelet, mely a mellkasunkban fúj. A különös vonzású helyek és a jelentéktelen cselekvések rétegződéséből kibontakozó képsorok egyszerre szólnak a fenséges megtapasztalásáról és az elérhetetlen megfigyeléséről.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. január 6. hétfő, 19:00

    Koronczi Endre
    A szél mögött
        
    English friendly
    FILMVETÍTÉS & BESZÉLGETÉS  90'

    fuvallatok, sóhajok, képsorok
    angol feliratos vetítés
    beszélgetés magyarul

    A szél mögött egy lírai film arról, hogy megtudhatjuk-e, mi van a szél másik oldalán. Kísérleti eszközökkel vizsgáljuk a szelet, a lélegzetet, a sóhajt. A szelet, mely a fák között fúj, és a szelet, mely a mellkasunkban fúj. A különös vonzású helyek és a jelentéktelen cselekvések rétegződéséből kibontakozó képsorok egyszerre szólnak a fenséges megtapasztalásáról és az elérhetetlen megfigyeléséről. Kilenc jelenet, szigorú szerkezet, egyszerű mondatok és költői képek a láthatatlanról. Ezt a filmet látni kell. Látni, abban az értelemben, ahogy a láthatatlant és a megfoghatatlant az érzékeinken keresztül próbáljuk megtapasztalni és megérteni. Jobb híján.

    Koronczi Endre képzőművész, festő, grafikus és performer, az ikon.hu portál alapítója. Különböző médiumú munkáiban a tárgyak, felületek, események, emberek, mozgások között létrejövő bonyolult és az idő dimenziójával árnyalt kapcsolatokat, a hétköznapi helyzetek szituációit, valamint a public art és a nyomhagyás lehetőségeit vizsgálja. A vetítés után személyesen is megismerkedhetünk rendezői koncepciójával és egyetlen estére kiállítunk egy, a filmjelenetekben látható Ploubuter Park imaginárius tereiben készült építmények hangulatát idéző beltéri installációt.

    Forgatókönyv és szöveg, kamera, vágás és utómunka, hang és effektek: KORONCZI Endre

    Meghívott vendégek: PETRÁNYI Zsolt, SZABÓ Attila

    Moderátor: KOVÁCS Andrea

    Együttműködő partner : Let it Be! art agency

    Ajánlatunk


    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    Ajánló


    Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016