• Program


    Sólyom-Nagy80+

    Sólyom-Nagy80+

    Emlék és ünnep

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. december 9. csütörtök, 18:00

    A 20. század utolsó évtizedeinek egyik nagy magyar baritonját, az Opera örökös tagját, Kossuth-díjas művészét, Sólyom-Nagy Sándort 79. születésnapja után röviddel érte a halál. A Covid-19 járvány okozta tiltások miatt lehetetlen volt az Operának és a rajongóknak is az elbúcsúzás a művésztől, akinek intenzív éneklése és szerepeinek erős megformálása az országhatárokon túl is ismert volt: Bayreuth kivételes művészgárdájának is évtizedeken át volt állandó tagja – miközben budapesti anyaszínházához szüntelen hű maradt. A nagyszerű énekes, a figyelmes és segítőkész zeneakadémiai mesterre 80. születésnapjának előestéjén az Erkel Színház színpadán tanítványok és pályatársak emlékeznek meg a bariton művészről, az életpályáján fontos művek, műrészletek megszólaltatásával többek között olyan zeneszerzőktől, mint Mozart, Bizet, Verdi, Puccini és Richard Strauss A műsort és a fellépőket szeretett felesége, Pogány Imola zongoraművésznő segítségével állítja össze az Opera.

    Alkotók

    Rendező
    Aczél András
    Szerkesztő
    Pogány Imola
    Beszédet mond
    Ókovács Szilveszter
    Kovács János
    Műsorvezető
    Gyüdi Melitta
     
    Közreműködik:
    Fried Péter
    Gál Erika
    Geiger Lajos
    Gémes Katalin
    Káldi Kiss András
    Kálmándy Mihály
    Kertesi IngridKiss András
    Sümegi Eszter
    Szvétek László
    Várhelyi Éva
     
    Zongorán közreműködik
    Szennai Kálmán

    Ajánlatunk


    vígjáték két részben

    Képesek-e arra a hangok, hogy megidézzék egy város látványát, hangulatát, az atmoszférát, amelyet a hely szelleme sugároz? Respighi Róma-triptichonja képes erre. A három szimfonikus költeményből kettőt hallunk ezen a koncerten.

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    Ajánló


    19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017…

    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016