• Program


    Somló Dávid - Vass Imre: O O T T H H O O N N (KÜLSŐ HELYSZÍN!)

    Somló Dávid - Vass Imre: O O T T H H O O N N (KÜLSŐ HELYSZÍN!)

    Az OOTTHHOONN két szóló: először Somló Dávid Listening Club hangperformansz-sorozatának saját nappalijára komponált kiadása, majd Vass Imre: You know what I mean című helyspecifikus improvizációja lesz látható.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. február 3. péntek, 19:00

    Somló Dávid - Vass Imre: O O T T H H O O N N

    Somló Dávid és Vass Imre 3 évvel az IITTHHONN című lakásboncoló hálószoba előadásuk után újra hazatérnek és a színházakat is megviselő jeges állapotokra való megfeledkezés apropóján, a nézőket az otthon melegébe invitálják.

    Előadások időpontjai: 2023. január 29-30-31. és február 1-2. 19h
    Az előadás befogadóképessége maximum 15 fő. Az előadás pontosan kezdődik és az esemény jellegéből fakadóan a későn jövőket nem áll módunkban beengedni. Az előadás előtt és után a lakásban becsületkasszás bár üzemel.

    Somló Dávid: Listening Club VI. - Living Room
    ‘45
    Somló Dávid hangperformansz-sorozata a hallgatás és a térérzékelés határait kutatja - ezuttal helyspecifikusan a saját nappalijába beszűrődő hangokból kiindulva. A hallgatók képzeletét és érzékelését filmszerű dramaturgiával vezető hang kompozíció a félhomályban mindenkinek más belső narratívát ajánl, míg az egyes jelenlévők figyelmének összeadódása egy intenzív közös teret teremt. A Listening Club így lesz olyan esemény, ami műfajoktól vagy befogadói szerepektől független közösségi élményt kínál.

    Vass Imre: You know what I mean / apartman - PREMIER
    ‘27
    Tudom, hogy te tudod, hogy én tudatában vagyok. Összekacsintunk, a sorok közötti olvasás nagymesterei vagyunk. Nehéz meglepni már minket, ezért elvárásoktól mentesen vagyunk jelen. De azért titokban reménykedünk, hátha ez alkalommal történik valami (más)! Ebben a mozgás alapú, improvizatív tánc szólóban a szándékok, formák és jelentések folyamatos váltakozása ver hullámokat, amelyek néha felerősítik, néha kioltják egymást. Egy folyamatos játék a perspektívákkal, olvasatokkal, elvárásokkal, a helyszínnel és a helyzettel. A grandiózus nüanszok felismerésének és a kontextusból való kitáncolás praxisa.

    Az alkotókról:
    Somló Dávid Budapesten élő interdiszciplináris alkotó/zenész. Az elmúlt években olyan interaktív hang alapú performanszokat készített, amelyek mobil hangforrások segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát és egy, a befogadót átölelő előadói teret teremtenek. Előadásaival nemcsak Európa-szerte, de Brazíliában is találkozhatott a közönség többek között a FIME Sao Paolo (BR), CROSS Awards (IT), a Festival d'Avignon (FR), az Audiograft Festival (UK), a Montag Modus (GER) és az UH Fesztivál (HU) keretében.

    Vass Imre szabadúszó koreográfus és előadóművész. Olyan kontemplatív és performatív szituációk megteremtése a célja, ahol a nézők és az előadók egyaránt reflektálhatnak az adott fizikai, szociális és pszichológiai helyzetükre, szerepeikre és állapotaikra. Háromszoros Staféta nyertes alkotó: STANDING GROUND (2017), Game Changer (2021) és RELAX (2023). taking place (2016) című munkáját Lábán díjra nominálták, Vadas Zsófia Tamarával és Molnár Csabával létrehozott előadása a Game Changer Lábán Rudolf- és Halász Péter-díjat is nyert. Rendszeresen alkot Somló Dáviddal: it comes it goes (2013), DROHNENTANZ (2019) és IITTHHOONN (2019) című lakás performanszuk Halász Péter díjat nyert. Molnár Csabával és Vadas Zsófia Tamarával közös stúdiója az Art Quarter Budapestben található.

    Produkciós Partner: Katlan Csoport, Trafó Támogatók: EMMI, Placcc fesztivál

    Ajánlatunk


    Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Ajánló


    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016