• Program


    Somodari

    Somodari

    A kamarazene irodalmának két alapműve csendül fel a Liszt Ferenc Hangversenybérlet következő koncertjén. A kompozíciókat Várallyay Kinga zongora- és Somodari Péter gordonkaművész, valamint a Wespa Kvartett szólaltatja meg.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. december 17. kedd, 19:00

    Somodari

    Műsor:

    C. Franck: A-dúr szonáta gordonkára és zongorára, FWV 8
    Dohnányi E.: c-moll zongoraötös, op. 1

    Közreműködik:
    Somodari Péter - gordonka
    Várallyay Kinga - zongora
    Wespa Kvartett

    A kamarazene irodalmának két alapműve csendül fel a Liszt Ferenc Hangversenybérlet következő koncertjén. A francia romantika, egyben az orgonazene történetének egyik legfontosabb mestere, César Franck egyéni hangú darabjaival a szimfonikus és a kamaramuzsika területén is nagy hatással volt a fiatal komponista-nemzedékre. Egyik legismertebb alkotása 1886-ban komponált négy tételes, a monotematikus szerkesztés magas művészetét reprezentáló A-dúr szonátája, melyet hegedű-zongora és cselló-gordonka változatában is gyakran felcsendül. „Magam sem tudtam volna jobban megírni!” – hangzott el Johannes Brahms szájából a később sokat idézett dicséret a mindössze 18 esztendős Dohnányi Ernő első opusszámmal ellátott kompozíciója, a c-moll zongoraötös hallatán. Valóban: kamaszos lendületével, őszinteségével ellenállhatatlan, zseniális zene! A kompozíciókat Várallyay Kinga zongora- és Somodari Péter gordonkaművész, valamint a Wespa Kvartett szólaltatja meg.

    Ajánlatunk


    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    “Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016