• Program


    S.Ö.R....

    S.Ö.R....

    Shakespeare - Winfield - Long - Singer: S. Ö. R. (Shakespeare Összes Rövidítve)

    A színház épületét jelenleg felújítják, ideiglenes játszóhely Együd Árpád Művelődési Központ ( AGÓRA) Kaposvár, Nagy Imre tér 2.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. május 31. péntek, 19:00

    A színház épületét jelenleg felújítják, ideiglenes játszóhely Együd Árpád Művelődési Központ ( AGÓRA) Kaposvár, Nagy Imre tér 2. 

    Mélyen tisztelt, magasan iskolázott és messze-művelt Hölgyeim és Uraim!

    Ismerik Ön a nagy lándzsa- (egyesek szerint dárda-)rázó összes műveit? Jól ismerik? Csak azt hiszik! Most három (azaz három, jól hallották) zseniális pofa, akarom mondani művész előadja a Shakespeare Összest! Ne ijedjenek meg, nem napokon át tartó, nézőpróbáló és elmekínzó színházi maratonra hívjuk Önöket, hanem egy fergeteges, viccesen őrült vagy őrülten vicces, hihetetlen tempójú egy estés Shakespeare-futamra! Rómeó és Júlia, Titus Andronicus, Othello, a velencei mór, Macbeth, Julius Caesar, Antonius és Kleopátra, Troilus és Cressida, az összes királydráma, Hamlet-hardcore főzőshow, rap-szám, romantikus krimi, sportközvetítés és ki tudja, még mi (vagy inkább mi nem…)! És ez még mind semmi, mert ott van a 16 in 1, azaz „16 vígjáték egyben” is. Csak azt hiszik, hogy tudják, mi bántja Hamletet, miért van kicserélve; miért nem hasonlít ahhoz, ami volt, se a kül-ember most, se a bel-ember? Vagy hogy mi lappang Ophélia tudatalattijában? Egy biztos: Shakespeare-t így még sosem láttak! Hogy kinek ajánljuk ezt az irodalmi-színházi-filozofikus ámokfutást és gegparádét? Annak, aki soha egyetlen sort sem olvasott a nagy Williamtől és annak is, aki minden sorát olvasta, sőt: tudja kívülről! Meg fog lepődni!

    Ó Rómeó, mért vagy te Rómeó?

    Tagadd meg Atyád és dobd el neved!

    S ha nem teszed: csak esküdj kedvesemmé

    S majd én nem leszek Capulet tovább.

    Eh, mi a név? Mit rózsának hívunk,

    Bárhogy nevezzük, épp oly illatos.

    Ha Rómeót nem hívják Rómeónak           

    Szakasztott oly tökéletes marad,

    Akármi néven… Dobd el hát neved!

    És egy élettelen szóért cserébe –

    Tiéd az életem!

     

    Szikra pattan, olthatatlan,

    ég a munka, forr a katlan.

     

    Lovat, lovat, országomat egy lóért!

     

    kizökkent az idő. Óh kárhozat

    hogy én születtem helyretolni azt

    Ne, mégse esküdj: kedves vagy nekem,

    De ez az éji frigy nem volna kedves.

    Oly elhamarkodott, oly hirtelen

    Mintegy villám, mely elcikáz felettünk

    Mikorra szólanánk… Jó éjszakát!

     

    Ó, hogy nem olvad, nem hígul, s enyész

    harmattá e nagyon, nagyon merő bús!

     

    Szavad, zarándok, jobbodat ne sértse:

    Hisz simítása buzgóság adója:

    Öt ujjad pálma: szent kezéhez érve:

    Két pálma hajlik össze tiszta csókra.

    Őrült beszéd, őrült beszéd, de van benne rendszer.

     

    De tőr lesz e darab,

    hol a király, ha bűnös, fennakad.

     

    Én egy idő óta /bár nem tudom, miért/ elvesztettem minden kedvemet, s felhagytam minden szokott gyakorlatimmal, és igazán oly nehéz hangulatba estem, hogy ez a gyönyörű alkotmány, a Föld nekem csak egy kopár hegyfok, ez a dicső mennyezet, a lég, ez a felettem függő kiterjedt erősség, ez arany tüzekkel kirakott felséges boltozat, no lássátok mindez előttem nem egyéb, mint undok és dögletes párák összeverődése. S mily remekmű az ember! Mily nemes az értelme, mily határtalanok tehetségei! Alakja, mozdulatai, mily kifejező és bámulatos! Működésre mily hasonló angyalhoz! Belátásra mily hasonló az istenséghez! A világ ékessége! Az élő állatok mintaképe! És mégis mi nekem ez a csipetnyi por? Én nem gyönyörködöm az emberben.”

     

    Oh, ajkam édes vétke! Ott ne hagyjam:

    Add vissza hát!”

     

    Bemutató: 2014. október 8.

    A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

    Az előadás 19.30-as kezdéssel 21.00-ig tart.

    Ajánlatunk


    A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    Ajánló


    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016