• Program


    Sote: Parallel Persia (IR), Lea Bertucci (US) Keiji Haino & Pándi Balázs (JP/HU) - UH FESZT 2019

    Sote: Parallel Persia (IR), Lea Bertucci (US) Keiji Haino & Pándi Balázs (JP/HU) - UH FESZT 2019

    Az elmúlt évek hagyományát folytatva az egy héten át tartó, Budapest különböző helyszíneit bejáró UH Fest a fesztivál záró estjét ismét a Trafóval közösen rendezi meg. Fellép az iráni kísérleti elektronikus színtér vezető alakja Ata Ebtekar, aki Paralllel Persia című projektjét mutatja be, az amerikai minimalista szaxofonos-zeneszerző Lea Bertucci pedig legújabb anyagával debütál.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. október 5. szombat, 19:00


    A Sote néven ismert Ata Ebtekar az iráni kísérleti elektronikus színtér vezető alakja, aki a perzsa tradicionális zenét építi be saját elektronikus – az avantgárdból és az előremutató klubzenéből is táplálkozó – zenei nyelvébe. Olyan - sci-fi képekkel érzékeltetett, párhuzamos „meta-perzsa” - valóságot hoz létre, amelyben a romboló, „diktatórikus galaktikus erőkkel” szembeni ellenállás útja a törekvés a szépségre és szimmetriára. A Parallel Persia című lemezen és koncerten Sote elektronikus manipulációi mellett két tradicionális hangszer is mhallható lesz: Arash Bolouri szantúron, Pouya Damadi taron játszik.

    Lea Bertucci amerikai zeneszerző, előadó, akinek fő hangszere az altszaxofon és a basszusklarinét, emellett magnószalagot, elektronikát használ gyakran sokcsatornás műveiben. A minimalizmusból erősen táplálkozó zeneszerzői módszerekkel kutatja az akusztikus terek tulajdonságait. Resonant Field című 2019-es albumát például a világ legnagyobb, öntött betonból készült épületében, egy buffalói gabona liftben vette fel. Ismétlődő, a térben visszaverődő, interferáló szaxofon- vagy klarinétmotívumait gyakran magnószalagról bejátszott környezeti felvételekkel egészíti ki, így zenéje sajátos, a minimalizmuson túlmutató dramaturgiával bír.

    Ajánlatunk


    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Ajánló


    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016