• Program


    Spanyol gitárest: Sevilla Guitar Duo

    Spanyol gitárest: Sevilla Guitar Duo

    A zene mint univerzális nyelv, az érzelmeken keresztül nyújt módot a megértésre, képzeletbeli útvonalakat teremt, és a benyomások segítségével bármely nyelvnél könnyebb kapcsolódást tesz lehetővé.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. november 2. kedd, 18:00

    Spanyol gitárest: Sevilla Guitar Duo

    Műsor:

    Fernando Sor (1778-1839)
    Fantasía op 54 bis “al estilo español”

    Antón García Abril (1933-2021)
    “In Memoriam”
    Homenaje a la Giralda

    Alberto Ginastera (1916-1983)
    Canción del Árbol caído (Milonga)

    Astor Piazzolla (1921-1992)
    Lo que vendrá (Tango)

    Toru Takemitsu (1930-1996)
    Bad Boy

    Joaquín Rodrigo (1901-1999)
    Tonadilla (Allegro ma non troppo – Minueto pomposo – Allegro vivace)

    Manuel de Falla (1876-1946)
    Danza del Molinero
    Romance del Pescador
    La Vida Breve

    Közreműködik:
    Antonio Duro – gitár
    Francisco Bernier – gitár

    Sevilla Guitar Duo: A világ gitárjai

    Magellán és Elcano hősies tette, a Föld első körülhajózása öt évszázaddal ezelőtt hiteles módon bizonyította, hogy a bolygó kerek, és egyben az első példát jelentette a globalizációra. Széles körű hatásaival ez a mérföldkő megteremtette a világ valamennyi népe közötti kommunikáció lehetőségét. A zene mint univerzális nyelv az érzelmeken keresztül nyújt módot a megértésre, képzeletbeli útvonalakat teremt, és a benyomások segítségével bármely nyelvnél könnyebb kapcsolódást tesz lehetővé. Ezzel a gondolattal és a Föld körülhajózásának 500. évfordulója alkalmából a Sevilla Gitárduó – a korai felfedezőkhöz hasonlóan – zenei körutat tervez, bejárva a dallam kikötőit és tájait, melyek ma, a távolság dacára, oly közelinek tűnnek számunkra.

    A Spanyol Nagykövetség által szervezett koncertet Francisco Bernier gitárművész, a neves Michele Pittaluga Nemzetközi Gitárverseny olaszországi első helyezettje és Antonio Duro fémjelzik, utóbbi a kritikák szerint egyike a legmagasabb technikai és előadói tudással rendelkező zenészeknek. Miután szólistaként már megmutatták előadásmódjuk tisztaságát és kifinomultságát, ezúttal együttesként nyújtják ismereteik legjavát.

    Ajánlatunk


    Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

    Ajánló


    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

    Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016