• Program


    Stark János Mátyás, Tamta Magradze és a Győri Filharmonikus Zenekar / FELFEDEZÉSEK – Ifjú géniuszok,

    Stark János Mátyás, Tamta Magradze és a Győri Filharmonikus Zenekar / FELFEDEZÉSEK – Ifjú géniuszok,

    Három német romantikus mű: 1821-ből, 1847-ből és 1878-ból - egy nyitány, egy szimfónia és egy hegedűverseny. A nyitány a német erdők mesevilágába invitál, a szimfónia a sors felett győzedelmeskedő akarat beethoveni dramaturgiáját követi, s a hegedűverseny is adósa a bécsi klasszika nagy betetőzőjének.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. április 20. csütörtök, 19:30

    Győri Filharmonikus Zenekar / FELFEDEZÉSEK

    Műsor:

        Weber: A bűvös vadász - nyitány
        Brahms: D-dúr hegedűverseny, op. 77
        Schumann: II. (C-dúr) szimfónia, op. 61

    Vezényel: Dubóczky Gergely

    Közreműködik:
    hegedű    Ellinor D'Melon

    Három német romantikus mű: 1821-ből, 1847-ből és 1878-ból - egy nyitány, egy szimfónia és egy hegedűverseny. A nyitány a német erdők mesevilágába invitál, a szimfónia a sors felett győzedelmeskedő akarat beethoveni dramaturgiáját követi, s a hegedűverseny is adósa a bécsi klasszika nagy betetőzőjének. Az est kortárs zenében is járatos, kísérletező kedvű karmesterét mind többször halljuk fontos koncerteken, a huszonegy éves szólista pedig minden tudással rendelkezik ahhoz, hogy a következő évtizedek hangversenyéletének rangos szereplője legyen.

    A két önálló szimfonikus zenekari produkció, Weber elragadó temperamentumú Bűvös vadász-nyitánya és Schumann viharos érzelmeket felszabadító, szenvedélyes II. szimfóniája Dubóczky Gergely vezényletével hangzik fel. Diplomájának megszerzése után a karmester két évig Kocsis Zoltán asszisztense volt a Nemzeti Filharmonikus Zenekarnál, s olyan művészek mesterkurzusain vett részt, mint Eötvös Péter, Erwin Ortner, Sir Simon Rattle, Bertrand de Billy és Daniel Harding. Saját zenekara a Budapest Sound Collective, ő maga 2009 óta a Semmelweis Egyetem Medikus Zenekarának művészeti vezetője és karmestere, 2014 szeptemberétől öt éven át vezette a Bartók Béla Konzervatórium Szimfonikus Zenekarát, 2018 és 2020 között pedig az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője volt. Brahms nagyszabású gesztusvilágú, széles hangzáshorizontú Hegedűversenyében a jamaicai születésű Ellinor D'Melon lép pódiumra. A fiatal muzsikus négyévesen vette első hegedűleckéit, nyolcévesen a londoni Yehudi Menuhin School of Music növendéke lett, később pedig Madridban, az Escuela Superior de Música Reina Sofia falai között tökéletesítette tudását, a nagy hírű Zakhar Bron professzor irányításával.

     

     

    Ajánlatunk


    MISZTIKUS UTAZÁS A KAPUN TÚL KONCERTSHOW KÉT RÉSZBEN

    Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    Ajánló


    Hőseink mindent megtesznek, hogy megtalálják a receptet ebben a szellemes, frivol, sikamlós és pikáns komédiában. És még az is kiderül,…

    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016