• Program


    Stefano Bollani: Napoli Trip & Cziffra impressziók, vendég: Balázs János / CZIFFRA 100
    2

    Stefano Bollani: Napoli Trip & Cziffra impressziók, vendég: Balázs János / CZIFFRA 100

    A Cziffra Györgyről megemlékező centenáriumi fesztivál vendége, az olasz Stefano Bollani. Cziffrához hasonlóan izgalmas, kihívásokat kedvelő zongoraművész.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. november 3. szerda, 20:00

    Stefano Bollani: Napoli Trip & Cziffra impressziók, vendég: Balázs János / CZIFFRA 100

    A száz esztendeje született Cziffra György legendásan sokoldalú muzsikus-személyiség volt. Megpróbáltatásokban gazdag sorsa számos zenei szerepkört osztott rá: nemcsak a klasszikus repertoár virtuóz műveiben remekelt, de nehéz éveiben bárzongoristaként is bámulatra késztette közönségét. Erőssége volt az improvizáció, a fantáziálás, bravúros parafrázisokat komponált népszerű romantikus művekre.

    Bollani, aki Milánóban született 1972-ben, hatévesen kezdte meg zenei tanulmányait, de már tizenöt esztendősen beindult máig tartó koncertező tevékenysége. Hivatalosan jazzmuzsikusként tartják számon, ám a popzene és a klasszikus hangversenyélet világában is megfordult. Stiláris és műfaji határokat nem ismerő nyitottságát jól példázza, hogy a jazz berkeiben olyan nemzetközi nagyságokkal működött együtt, mint Chick Corea, Bill Frisell, Pat Metheny, Bobby McFerrin vagy Lee Konitz, míg a klasszikus zene területén olyan partnerei akadtak, mint Riccardo Chailly, Daniel Harding, Kristjan Järvi, Zubin Mehta vagy Antonio Pappano. Budapesti fellépésének alapját Napoli Trip című koncertműsora képezi: a zongoraművész számára ebben a programban a népszerű nápolyi dalkincs szolgál inspirációval. Mivel a fesztivál, amelynek meghívottja, Cziffra György művészetéről emlékezik meg, Stefano Bollani az est egyik fejezetében Rossini, Puccini és Leoncavallo operáinak közkedvelt áriáira improvizál, s bizonyára az is izgalmas pillanatokat tartogat majd számunkra, mikor az olasz művész a koncert vendége, Balázs János társaságában vállalkozik közös kétzongorás rögtönzésre.

    Magyarország Kormánya Cziffra György születésének 100. évfordulóját emlékévvé nyilvánította, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába.

    Zongora, Fender Rhodes: Stefano Bollani

    Közreműködők:
    Tenorszaxofon, fuvola - Daniele Sepe
    Klarinét - Nico Gori
    Dobok - Bernardo Guerra

    Vendég:
    Zongora - Balázs János

    Az előadás a Cziffra György-emlékév keretében, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg.

    Rendező: Müpa, Cziffra György-emlékév

    Ajánlatunk


    Három budapesti színész egy – azóta bezárt – színház Trianonról szóló díszelőadásán külhoni, délvidéki kollégákkal találkozik a nyílt színen. A drámaivá váló beszélgetés során egymásnak szegezik fájdalmaikat és gyanakvásaikat, a többség nem tudja megérteni a kisebbséget, a kisebbség nem tudja tolerálni azt, hogy a többség nem érti, de a többség nem érti..

    Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Ajánló


    A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

    Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016