• Program


    Svetilen

    Svetilen

    Pravoszláv egyházzene

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 21. szombat, 17:00

    Svetilen

    A lélekkel teli népzene együttese, a Svetilen 1989-ben alakult azzal a céllak, hogy őrizze és gondozza az ősi orosz éneklési hagyományokat. A tradíciót két területen jelenítik meg: világi és egyházi éneklésben. Mindkét területen szakrális szövegekkel dolgoznak, jelezve ezzel a tagok közös kiindulási pontját, kulturális és zenei hátterét. Dalaikat rendszerint a cappella, azaz hangszeres kíséret nélkül adják elő, de néha ősi orosz hangszereket is segítségül hívnak (gusli, koliosnaya lira, duduk and hatamba), igazán különleges hangzást teremtve így. A Svetilen arra törekszik, hogy ezt a kulturális örökséget a mai modern ember szemszögéből mutassa be és tegye értékessé, új perspektívát teremtve így az orosz kórus-kultúra számára. Eredeti kórusműveket, ritmusképleteket és harmóniákat kutatnak, amelyek türközik a szakrális és népi zene jellegét és formáját. Fő törekvésük a stilisztikai hűség.

    Az együttes arculata két jellegzetességen alapszik.Először is, a hagminőségük, a megszólalásuk kifejezetten népies, a szakrális zene megszólaltatásakor is. Vezetőjük, Dmitry Garkavi szerint a zenei kutatások nyomán kifejezetten van létjogosultsága ennek az előadásmódnak. Úgy véli, ez az éneklési technika jellemezte a régi Oroszországot, amikor még sem a szerzetesek, sem a gyülekezetek nem ismerték a nyugati kóruszenét.

    A másik jellegzetességük a repertoárjuk, ami izgalmasan és érdekesen ötvözi az egyházi, a népi és a modern zenét.

    Ajánlatunk


    zenés party két részben

    Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

    Ajánló


    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016