• Program


    Szabó Marcell zongoraestje - Francia-orosz képek / BTF 2020

    Szabó Marcell zongoraestje - Francia-orosz képek / BTF 2020

    Szabó Marcell zongoraestjén jellegzetes élethelyzetek, szituációk, zsánerképek elevenednek meg, s a felhangzó Muszorgszkij- és Debussy-művek a szó legszorosabb értelmében válnak audiovizuális asszociációk kiindulópontjává.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. április 4. szombat, 19:30

    SZABÓ MARCELL ZONGORAKONCERTJE
    FRANCIA-OROSZ KÉPEK

    Debussy: Images (Képek) – I. kötet, L. 110
    Debussy: Children’s Corner (Gyermekkuckó), L. 113
    Muszorgszkij: Egy kiállítás képei

    Szabó Marcell zongoraestjén jellegzetes élethelyzetek, szituációk, zsánerképek elevenednek meg, s a felhangzó Muszorgszkij- és Debussy-művek a szó legszorosabb értelmében válnak audiovizuális asszociációk kiindulópontjává.
    Szabó Marcell 2012-ben Nádor György és Kemenes András növendékeként diplomázott a Zeneakadémián. A Junior Prima díjas és Fischer Annie-ösztöndíjas előadóművész az elmúlt években számos nemzetközi versenyen aratott sikert, 2014-ben a szegedi Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen 1. díjat, kortárs zenei és zenekari különdíjat, a Nemzetközi Delia Steinberg Zongoraversenyen (Madrid) 3. díjat, az Île-de-France-i Nemzetközi Zongoraversenyen 1. díjat és különdíjat nyert.
    2018-ban indította útjára az Orosz Zenei Fesztivált, melynek művészeti vezetője. 2019-ben Cziffra Fesztivál Tehetség-díjban részesült. Az utóbbi időben olyan helyeken adott hangversenyt, mint az amszterdami Concertgebouw, a bécsi Konzerthaus, a birminghami Town Hall, a hamburgi Elbphilharmonie és a drezdai Musikfestspiele.

    A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében valósul meg.

    Ajánlatunk


    Otto Hahn német kémikus éppen a Nobel-díj átvételére készül 1946-ban Stockholmban. Pár órával a ceremónia előtt szállodai lakosztályába betoppan Lise Meitner osztrák-svéd fizikus. Nyolc éve nem látták egymást. Akkor menekült a tudós nő zsidó származása miatt Svédországba. Előtte harminc évig a legközelebbi munkatársak és a legbizalmasabb barátok voltak Berlinben. Az atommaghasadás felfedezése fűződik a nevükhöz. Csakhogy a Nobel-díjat ezért az eredményért 1944-ben Hahnnak ítélték oda...

    Ajánló


    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016