• Program


  Székely Csaba: Semmit se bánok - Schneider Zoltán, Sztarenki Dóra, Elek Ferenc
  6

  Székely Csaba: Semmit se bánok - Schneider Zoltán, Sztarenki Dóra, Elek Ferenc

  Székely Csaba maga mondta, hogy színdarabjai írásakor különösen érdeklik a sorstragédiák, a megtépázott, tönkrement egzisztenciák, illetve bármiféle – családi, társadalmi – hatalmi mechanizmus működése, az emberi manipuláció természetrajza. A Semmi se bánok főszereplője az egykori román titkosrendőrség ma már nyugdíjas tagja.  több

  Aktuális előadások  Székely Csaba darabja – a mindenkori áldozatok drámája is. Hogy mi teszi valójában azzá? A másik főszeplő, a kamaszlány, aki a világ kegyetlenségét egyszerűen természetesnek találja, mert ebbe nőtt bele, mert nincs választása, az ellene elkövetett családon belül bűnöket – az apa lelki terrorjait, fizikai kínzásait – rendjének valónak fogadja el, nem kérdőjelezi meg azokat, ezért nem is képes lázadni a helyzete ellene, hiszen abban érzi „otthon” magát.

  A magányos és mogorva öreg, illetve a fiatal lány története összeér: mindketten ragaszkodnak a világukhoz, nincs bennük vágy a szabadságra, mert nem ismerik annak lehetőségét. Illetve mégiscsak lehet kiút – ez is benne van Székely Csaba izgalmasan groteszk drámájában.

  Székely Csaba a mai magyar drámairodalom egyik legeredetibb hangú drámaírója, aki annak idején a Bánya-trilógiájával berobbant az erdélyi, nem sokkal később a magyarországi színházi életbe is.

   

  Hangfelvételen közreműködik: Náray Erika

   

  Az előadás támogatója: NKA, EMMI

   

  Az előadást egy részben játsszuk, hossza kb 100 perc

   

  Az előadást 16 éven fellüli nézőinknek ajánljuk!

  Ajánló


  Az új élet küszöbén Simonnak is kijár az, ami minden jobb sorsra érdemes…

  A kultikus, világhírű regény titokzatos szereplői most a Víg színpadán is életre kelnek.…

  A Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában.  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016