• Program


    Székesfehérvári Balett Színház: Parádé / BARTÓK TAVASZ 2022

    Székesfehérvári Balett Színház: Parádé / BARTÓK TAVASZ 2022

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. április 4. hétfő, 19:00

    Közreműködik: Boban Marković Orkestar

    Zene: Boban Marković
    Díszlet, fény: Egerházi Attila
    Jelmez: Dusána Heráková
    Szcenikus: Bajkó György
    A koreográfus munkatársa, próbavezető balettmester: Cristina Porres Mormeneo
    Koreográfus, rendező: Egerházi Attila

    A legendás Boban Marković és zenekara 2019-ben készítette el Mrak (Sötétség) című lemezét, melyet egy magyar – elsősorban világzenére és népzenére specializálódott – kiadónál jelentetett meg. A kiadvány zenei anyaga egyszerre tradicionális és aktuális, ismerős és idegen, harsány és visszafogott, az egyes számok spontán módon születtek meg, az ihlet forrása pedig a közös muzsikálás öröme volt. Ebből a zenéből nőtt ki a Székesfehérvári Balett Színház előadása, mely műfaját tekintve valahol a szcenírozott koncert és a kortárs táncszínház határán helyezkedik el.

    A Parádé egy életérzést fogalmaz meg, Boban Marković rendkívül dinamikus, egyúttal dramatikus zenei világa olyan jeleneteket, képeket hív elő, melyek egyszerre tűnnek ironikusnak és szarkasztikusnak, ugyanakkor összhatásukban egy teljes világot reprezentálnak.

    Az előadás a Bartók Tavasz keretében a Székesfehérvári Balett Színházzal közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

    Ajánlatunk


    A Ferencsik bérlet koncertjein a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a bécsi klasszikához illőn csökkentett létszámmal lép pódiumra. A záróesten mindehhez még egy izgalmas mozzanat csatlakozik: a K. 467-es C-dúr zongoraversenyt nem modern instrumentumon, hanem fortepianón halljuk.

    Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

    ..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

    Ajánló


    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016