• Program


    Székesfehérvári Balett Színház: Parádé / BARTÓK TAVASZ 2022

    Székesfehérvári Balett Színház: Parádé / BARTÓK TAVASZ 2022

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. április 4. hétfő, 19:00

    Közreműködik: Boban Marković Orkestar

    Zene: Boban Marković
    Díszlet, fény: Egerházi Attila
    Jelmez: Dusána Heráková
    Szcenikus: Bajkó György
    A koreográfus munkatársa, próbavezető balettmester: Cristina Porres Mormeneo
    Koreográfus, rendező: Egerházi Attila

    A legendás Boban Marković és zenekara 2019-ben készítette el Mrak (Sötétség) című lemezét, melyet egy magyar – elsősorban világzenére és népzenére specializálódott – kiadónál jelentetett meg. A kiadvány zenei anyaga egyszerre tradicionális és aktuális, ismerős és idegen, harsány és visszafogott, az egyes számok spontán módon születtek meg, az ihlet forrása pedig a közös muzsikálás öröme volt. Ebből a zenéből nőtt ki a Székesfehérvári Balett Színház előadása, mely műfaját tekintve valahol a szcenírozott koncert és a kortárs táncszínház határán helyezkedik el.

    A Parádé egy életérzést fogalmaz meg, Boban Marković rendkívül dinamikus, egyúttal dramatikus zenei világa olyan jeleneteket, képeket hív elő, melyek egyszerre tűnnek ironikusnak és szarkasztikusnak, ugyanakkor összhatásukban egy teljes világot reprezentálnak.

    Az előadás a Bartók Tavasz keretében a Székesfehérvári Balett Színházzal közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

    Ajánlatunk


    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

    Ajánló


    A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art…

    Urbán András: A hallgatás poétikája a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka a Kultúrbrigád szervezésében

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016