• Program


    Szemző Tibor: Silverbird And The Cyclist
    3

    Szemző Tibor: Silverbird And The Cyclist

    Egyidejűleg több helyszínen, két országban kerül bemutatásra Szemző Tibor mozi-koncertje Ezüstmadár és a Biciklis címmel. A BMC Koncerttermében zajló eseményt élőben követi a berlini Collegium Hungaricum, a pécsi Apollo Mozi és a debreceni MODEM közönsége. A koncertet beszélgetés követi.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. november 3. kedd, 19:30

    SZEMZŐ TIBOR: SILVERBIRD AND THE CYCLIST

    KÖZREMŰKÖDIK:

    A Takarmánybázis zenei laboratóriuma:
    Gőz László – fúvós hangszerek, élő elektronika
    Kéringer László – ének
    Szemző Tibor – narráció
    Regenye Zoltán Regi – hangmester

    Szemző Tibor: Silverbird and the Cyclist
    Alexander Csoma Arborétum
    mozi-koncert

    Egyidejűleg több helyszínen, két országban kerül bemutatásra Szemző Tibor mozi-koncertje Ezüstmadár és a Biciklis címmel. A BMC Koncerttermében zajló eseményt élőben követi a berlini Collegium Hungaricum, a pécsi Apollo Mozi és a debreceni MODEM közönsége. A koncertet beszélgetés követi.

    A mű szövegkönyve Duka Tivadar 1885-ben Londonban megjelent Life and Works of Alexander Csoma de Körös címmel megjelent Csoma-biográfiájának felhasználásával készült. A mozi-koncert az Arborétum (2002) c. szvit, illetve Az élet vendége (2006) c. film zenei és képanyagából építkezik.

    Hipnotikus mozi-koncert vezet be egy zarándok tudós belső világába, olykor időtlenségbe vesző perspektívából. Szemző Tibor nem először foglalkozik Kőrösi Csoma Sándor életével és alakjával. Az előadás a 2006-ban elkészült, Az élet vendége című film után, melyben a címszereplő olykor kvázi népmesei alakot öltött, ezúttal saját szavai alapján idézi meg Kőrösi Csoma Sándort: a mozi-koncert narratívája arra a részletes és kimerítő beszámolóra épül, amelyeket bizonyos Kennedy századosnak, a helyi elöljárónak írt első tibeti útjáról Indiába visszatérve, miután a Brit hatóságok kémkedés gyanúja miatt tartották fogva. Megszólal Gerard doktor is, a brit orvos, aki a Himalájában, Kanam faluban látogatta őt meg. A szövegek forrása Duka Tivadar Life and Works of Alexander Csoma de Körös címmel megjelent Csoma-biográfiája, míg a hindu világ Francis Bain varázslatos elbeszéléseinek töredékeiben szűrődik be az előadás egy-egy jelenetébe. A személyes hangvételű, Szemző hangján megszólaló elbeszélések mellé a két szólista zenei szólamai épülnek, amelyek intimitását azok bensőséges, olykor improvizatív jellege adja. Gőz László fúvós hangszereken, élő elektronikát használva idéz meg kelet-nyugati átjárókat, míg Kéringer László éteri tenorján érezteti meg velünk egy időn túli világ milyenségét. A mozi-koncert huszonhárom zenei és narratív tétele során áll össze az új Csoma-közelítés, amelyhez Szaladják István és Roskó Gábor által létrehozott képi világ adja a látvány-elemet, egyfajta vizualizált cantus firmusként, párhuzamos szólamként a folyamatzene mellett.  

    Az előadás angol nyelvű.

    További munkatársak:
    Ferenczi Gábor - konzultáns
    Molnár Eszter, Caroline Bodóczky - nyelvi szakértők
    Hortobágyi László - zenei munkatárs
    Szaladják Taikyo István – operatőr
    Roskó Gábor – festmények
    Papp Kása, Kolozsváry Bálint – animáció
    Losonczi Teri – vágó
    Angelus Iván, Durst György, Bognár Attila – producerek
    Binaura – software támogatás

    Ajánlatunk


    Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

    Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

    Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

    Ajánló


    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016