• Program


    Szenes Hanna

    Szenes Hanna

    100 éve született Budapesten Szenes Anikó, aki Szenes Hanna néven ma Izrael állam nemzeti hőse. Sorsa tisztességes országokban tananyag.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 27. hétfő, 19:00

    Szenes Hanna
    dokumentumfilm

    Az elegáns budai környezetben nevelkedett, polgári jólétben élő lány élete a zsidótörvények hatására teljesen megváltozott. Palesztinába ment, mezőgazdaságot tanult, majd egy újonnan alakult kibucban dolgozott. Onnan bekerült az angol hadsereg különleges, titkos osztagába azzal a céllal, hogy Magyarországról segítse az angol repülősöket és értesse meg a magyar zsidókkal, mi vár rájuk, ha nem tesznek semmit önmagukért. A küldetés nem sikerült. A magyar határ átlépése után elfogták, megkínozták, halálra ítélték, majd agyonlőtték. Írói munkásságát csak halál után fedezték fel.
     
    Zene: Róth Péter
    Vágó: Ausch István, Mona Péter

    Írta, rendezte és fényképezte: Dénes Gábor

    Dega filmstúdió

    Ajánlatunk


    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

    A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

    Ajánló


    ..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

    Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016