• Program


    Szenes Hanna

    Szenes Hanna

    100 éve született Budapesten Szenes Anikó, aki Szenes Hanna néven ma Izrael állam nemzeti hőse. Sorsa tisztességes országokban tananyag.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 27. hétfő, 19:00

    Szenes Hanna
    dokumentumfilm

    Az elegáns budai környezetben nevelkedett, polgári jólétben élő lány élete a zsidótörvények hatására teljesen megváltozott. Palesztinába ment, mezőgazdaságot tanult, majd egy újonnan alakult kibucban dolgozott. Onnan bekerült az angol hadsereg különleges, titkos osztagába azzal a céllal, hogy Magyarországról segítse az angol repülősöket és értesse meg a magyar zsidókkal, mi vár rájuk, ha nem tesznek semmit önmagukért. A küldetés nem sikerült. A magyar határ átlépése után elfogták, megkínozták, halálra ítélték, majd agyonlőtték. Írói munkásságát csak halál után fedezték fel.
     
    Zene: Róth Péter
    Vágó: Ausch István, Mona Péter

    Írta, rendezte és fényképezte: Dénes Gábor

    Dega filmstúdió

    Ajánlatunk


    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

    Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

    Ajánló


    A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas…

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016