• Program


    Szent Iván-éj, vagy amit akartok
    3

    Szent Iván-éj, vagy amit akartok

    Szent Iván éjjelét már hosszú évszázadok óta különleges energiákkal ruházza fel az emberiség. Amellett, hogy a korábbi csillagászati nyár kezdete június 24-re esett, 23-a éjjelét hiedelmek és babonák övezik.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. június 23. szerda, 18:00

    Esőnap: június 24. 18:00

    Műsor:

    R. Vaughan Williams: Three Shakespeare Songs - (3. Over Hill, Over Dale)
    C. Monteverdi: O Mirtillo, Mirtill'anima mia
    C. Monteverdi: Io mi son giovinetta
    P. Clausetti: L'ombra dei boschi d'Aser
    P. Clausetti: Saltavan ninfe
    John Thomas: The Minstrel's Adieu to His Native Land (hárfa)
    Orbán Gy.: Come Away
    Orbán Gy.: O Mistress Mine
    G. Verdi: Macbeth - Bérgyilkosok kara
    G. Verdi: Macbeth - Boszorkányok kara
    Ludovico Einaudi: Primavera (hárfa)
    G. Shearing: Songs and Sonnets
    J. Mäntyjärvi: Four Shakespeare Songs - (1. Come Away, Death; 2. Lullaby; 3. Double, Double Toil and Trouble)

    Közreműködők:
    Vojevogyina Olga - zongora
    Kutor Noémi - hárfa
    Kodály Kórus Debrecen

    Vezényel:
    Kocsis-Holper Zoltán

    Szent Iván éjjelét már hosszú évszázadok óta különleges energiákkal ruházza fel az emberiség. Amellett, hogy a korábbi csillagászati nyár kezdete június 24-re esett, 23-a éjjelét hiedelmek és babonák övezik. Mint például a szerelmi varázslás vagy házassági jövendölés. Rítusok hosszú sorát találjuk a néphagyományok körében is: gondolhatunk itt például a lányok tűzugrására, a gonosz elűzésére lobbanó tisztító tüzekre vagy a boszorkányok távol tartására kiakasztott zöldellő faágakra ajtókon, ablakokon. Az év legrövidebb éjszakáján a fény a sötétség felett, az élet a halál felett uralkodik. Az egyház is ünnepel ekkor, mégpedig Keresztelő Szent János születésnapját, aki a halált legyőző Úr Jézus útját készítette elő. Ez a misztikus légkör az írókat, művészeket is megihlette. Közülük talán a legismertebb William Shakespeare, akinek a neve szinte azonnal mindenkinek az eszébe jut, ha erről az ünnepről esik szó. Csatlakozva a pillanat varázsához a Szent Iván-éj előtti órákban szerelemről és bűbájról énekel a Kodály Kórus következő koncertjén, valamint Shakespeare szövegeire íródott kórusműveket is hallhat, aki ellátogat a kellemes nyáresti, szabadtéri alkalomra.

    Ajánlatunk


    Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

    Ajánló


    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016