• Program


    Szent Iván éjszakája a római lánnyal, Nemes Nagy Ágnessel – Várkert Irodalom

    Szent Iván éjszakája a római lánnyal, Nemes Nagy Ágnessel – Várkert Irodalom

    Szent Iván éjszakájához kapcsolódóan – egy egyszeri, különleges, szabadtéri előadáson – Itália szerelmesét, a boldog Nemes Nagy Ágnest idézzük meg felolvasószínházzal és koncerttel. Verseit neves színművészek adják elő, miközben Tóth Evelin (ének) és Kézdy Luca (hegedűművész) zenével varázsol minket az olasz fővárosba.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. június 21. péntek, 20:00

    Nemes Nagy Ágnes a magyar irodalom egyik legfontosabb női hangja. Író, költő, gondolkodó, pedagógus. Az Újhold alapító tagja, a XX. század egyik legnagyobb tehetségű költője. Életének az alkotás volt a főszereplője, a versek írása, olvasása, tanítása, elemzése. Egy fontos helyszíne Budapest mellett Itália, Róma, ahol hosszabb időt töltött ösztöndíjjal. 1947/48 telén több hónapig a Római Magyar Akadémián lakott Csorba Győző, Weöres Sándor, Pilinszky János, Lengyel Balázs, Hantai Simon és Reigl Judit társaságában. Ezek a hónapok a szabadságot adták neki, megihlették, kinyitották számára a költői univerzumot. „Ami ott … történt, villámerejű volt. Olyan tetőpont-élmény volt, amelyet visszanézve boldogságnak tekinthet az ember.” - írta férje, Lengyel Balázs erről az időszakról.

    Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna 

    Vendégek: Tóth Evelin, ének; Kézdy Luca, zenész, hegedűművész, Takács Katalin színművész, Adorjáni Bálint színművész

    Ajánlatunk


    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

    Angélique Kidjo dalaiban szívesen működnek közre a jazz, a soul, a pop világsztárjai, és ugyanúgy örömmel dolgozik együtt fiatal producerekkel, mint ahogyan nekiáll egy az egyben feldolgozni egy klasszikus Talking Heads-albumot. Hatalmas és befolyásos zenei és emberi nagyság - látni és hallani kell!

    Ajánló


    A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi…

    Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016