• Program


    T.Adés:Colette Suite/Prokofjev:II.hegedűverseny/Csajkovszkij:VI.szimfónia ( Concerto&Lozakovich )

    T.Adés:Colette Suite/Prokofjev:II.hegedűverseny/Csajkovszkij:VI.szimfónia ( Concerto&Lozakovich )

    Visszafelé haladva az időben három zenetörténeti korszakon vezeti majd keresztül ezen a koncerten közönségét Keller András és zenekara. Méghozzá a jelenkor zenéjével indulva, hiszen napjaink talán legünnepeltebb komponistája, a brit Thomas Adès Colette-szvitje az azonos című 2018-as, nagysikerű életrajzi film zenéiből került összeállításra.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. március 18. csütörtök, 19:30

    2021. március 18. 19:30
    Zeneakadémia – Nagyterem

    Thomas Adès: Colette Suite
    Prokofjev: II. (g-moll) hegedűverseny, op. 63
    Csajkovszkij: VI. (h-moll, Patetikus) szimfónia, op. 74

    Közreműködik:
    Daniel Lozakovich – hegedű
    Concerto Budapest
    Vezényel: Keller András

    Visszafelé haladva az időben három zenetörténeti korszakon vezeti majd keresztül ezen a koncerten közönségét Keller András és zenekara. Méghozzá a jelenkor zenéjével indulva, hiszen napjaink talán legünnepeltebb komponistája, a brit Thomas Adès Colette-szvitje az azonos című 2018-as, nagysikerű életrajzi film zenéiből került összeállításra. Koncertszonáta hegedűre és zenekarra – eredetileg ezt a címet szánta II. hegedűversenyének Szergej Prokofjev, aki épp e mű megszületése idején, 1935-ben tért vissza szülőhazájába. „Elsősorban dallamosnak kell lennie, anélkül, hogy triviálissá váljék” – egy ekkoriban született írásában így jellemezte a korszerű zene alapvetőnek tekintett kívánalmát Prokofjev, s a még mindig a huszadik születésnapja előtt álló svéd hegedűscsillag, Daniel Lozakovich szólójával felhangzó versenymű teljességgel megfelel ennek az elvárásnak. Az 1893. október 28-án, alig néhány nappal Csajkovszkij halála előtt bemutatott VI. szimfónia szerencsére már készültében büszkévé tette a szerzőt, és ennek éppenséggel egyáltalán nem mond ellent a vallomás, mely szerint „nemegyszer keservesen sírva fakadtam” komponálás közben.

    Rendező: Concerto Budapest

    Ajánlatunk


    “Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

    Ajánló


    Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016