• Program


    Tallér Zsófia emlékkoncert

    Tallér Zsófia emlékkoncert

    A tragikusan fiatalon, hosszú betegség után, idén elhunyt Tallér Zsófia a magyar zenei élet és zeneoktatás nagyhatású szereplője volt. A koncert átfogó képet nyújt a zeneszerző életművéről és zenepedagógusi pályájáról.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 2. szombat, 19:00

    Tallér Zsófia művei

    Boross Csilla, Cserna Ildikó, Gábor Géza, Megyesi Zoltán, Molnár Ágnes (ének), Fejes Krisztina (zongora), Hegedűs D. Géza, Pelsőczy Réka, Zsótér Sándor (próza),
    Accord Quartet
    A Magyar Állami Operaház Gyermekkórusa
    Ventoscala Sinfonietta Kamarazenekar
    Vezényel: Meskó Ilona

    A tragikusan fiatalon, hosszú betegség után, idén elhunyt Tallér Zsófia a magyar zenei élet és zeneoktatás nagyhatású szereplője volt. A koncert átfogó képet nyújt a zeneszerző életművéről és zenepedagógusi pályájáról. Megszólalnak legfontosabb szólóhangszerekre írt darabjai, kamaraművei , magyar költők verseire írt dalai, valamint egy részlet az Artijus-díjas Pert Em Heru oratóriumából is. A legfontosabb operáiból is felcsendülnek ikonikus áriák, úgymint a cannes-i filmfesztiválom bemutatott Johanna és – az egyedülálló módon, három évadon keresztül az Operaház műsorán tartott – Leánder és Lenszirom részletei. A zeneszerő kiemelten fontosnak tartotta, hogy az ifjú korosztály számára is komponáljon, így egy gyermekkórusra írt dalciklus, valamint kezdő növendékeknek szóló, Marék Veronika Kipp-Kopp és Tipp-topp meséjére írt zongoradarabok is elhangoznak. A műveket rövid prózai részletek szakítják meg: jeles színművészek tolmácsolásában szólalnak meg a zeneszerző gondolatai zenéről, zenedramaturgiáról és tanításról.

    RENDEZŐ: Tizenkéthang Kft., Zeneakadémia Koncertközpont

    Ajánlatunk


    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

    Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

    Ajánló


    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016