• Program


    Tánc a Kertben - Délibáb

    Tánc a Kertben - Délibáb

    Hód Adrienn koreográfus 2012 óta négyszer nyerte el a hazai kortárs tánc szakma csúcsának számító Lábán Rudolf-díjat, amelyet évente két produkciónak ítél oda a zsűri. A HODWORKS Várkert Bazárban színre kerülő produkciója, a Délibáb idén szerepel a díj nomináltjai között.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 23. vasárnap, 20:00

    A Délibáb gondolatébresztő a magunktól megfogalmazott és kívülről ránk szabott kulturális és politikai valóságok küzdőterén. A kortárstánc megsemmisítése és pusztulása, a tehetetlenség és a kiszolgáltatottság állapota, hitvesztés, kudarc, a mozdulat halála. Mindennapi érzéseink és elképzeléseink megkérdőjelezése. Ebben a fiktív térben csikarnak ki végletes helyzeteket magukból és egymásból a nehézkedéssel küzdő előadók. Vagy éppen Bartók Béla Gyermekeknek opusza határozza meg az eseményeket. Az ismert dallamvilág személyes és közös kultúránk része, gyerekkorban beégett emlékeket, hangulatokat hív elő, a világ megismerésének érzetét. A kultúra és a művészet hierarchikus viszonyai, a hatalmi erők által generált értékeknek való erkölcsi megfelelés szemben áll a gyermeki ártatlanság, tudatlanság emlékeivel. Ebben az erőtérben az ÉN konfliktusba kerül és erős érzelmi helyzet generálódik. “Ordas” eszméket és a kortárs művészetekre negatív kritikaként érkező jelzőket zászlónkra tűzve rohanunk ki újra a rétre.

    Előadók és alkotótársak: Cuhorka Emese/Marcio Kerber Canabarro, Jenna Jalonen, Molnár Csaba, Váth Máté, Simet Jessica/Egyed Bea, Vakulya Zoltán

    Zene: Gryllus Ábris (Bartók Béla: Gyermekeknek)

    Fény: Mervel Miklós

    Jelmez, kellék: Vass Csenge

    Dramaturg: Szabó-Székely Ármin

    Koreográfus: Hód Adrienn

    Nemzetközi kapcsolatok: Ujvári-Pintér György

    Az előadás időtartama 90 perc szünet nélkül.

    Esőhelyszín: Rendezvényterem

    A jegy felmutatásával ingyenes a parkolás a Várkert Bazár mélygarázsában 3 órára (behajtás a Szarvas tér felől) a szabad helyek függvényében. A garázsból való kihajtáshoz a parkolójegyet érvényesítse az előadás jegypénztárában. A jegy mellé 10% kedvezményt biztosító kupont adunk ajándékba, amely felhasználható az előadás napján az Öntőház udvarban található Bazaar Eclectica étterembe.

    Felhívjuk figyelmüket, hogy a helyszín adottságai miatt a szabadtéri szórakozáshoz illő, kényelmes ruházat és lábbeli viselését ajánlatos. 

    Kérjük, amennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tünete van vagy tudomása szerint jelenleg is beteg, ne vegyen részt a programon. Az előadás során az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

    Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 241/2020. (V.27.) Korm. rendelet alapján a rendezvény szünetében és az ülőhelyekkel berendezett nézőtér helyszínén kívüli rendezvény területe(ke)n a nézők kötelesek legalább 1,5 méteres védőtávolságot tartani.

    Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a fenti szabályok megsértése esetén a Rendező, vagy a Rendező képviselőjének felszólítására a néző köteles a rendezvény helyszínét elhagyni. 

    A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják. 

     

    Ajánlatunk


    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

    A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Ajánló


    A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016