• Program


    TÁNCTANÍTÁS: VISAI TÁNCOK

    TÁNCTANÍTÁS: VISAI TÁNCOK

    Keddi táncalkalmainkra olyan kezdő és haladó táncosakat várunk, akik tánctanfolyam keretében szívesen elmélyítenék ismereteiket egy-egy tájegység táncát illetően. A tanítás kezdő és haladó csoportban párhuzamosan folyik, majd egy közös énektanulással és élőzenés össztánccal zárul. Várunk minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 29. kedd, 19:00

    Kedd esténként tánctanítás: VISAI TÁNCOK

    Keddi táncalkalmainkra olyan kezdő és haladó táncosakat várunk, akik tánctanfolyam keretében szívesen elmélyítenék ismereteiket egy-egy tájegység táncát illetően. A tanítás kezdő és haladó csoportban párhuzamosan folyik, majd egy közös énektanulással és élőzenés össztánccal zárul. Várunk minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül.

    Visa az erdélyi Mezőség, ezen belül a Belső-Mezőség kistájon található. Azon települések egyike, ahol - az 1960-as évek végéig - a helyi fiatalság által rendszeresen megtartott hétvégi táncalkalmakat a magyarpalatkai cigányzenészek muzsikálták ki. A magyarpalatkai zenészek körzetéhez tartozó falvak: Visa, Magyarpalatka, Vajdakamarás, Mezőkeszü, Báré, Mócs, Gyulatelke, Mezőgyéres, stb. Ezen falvak táncait ismerjük “mezőségi táncok” néven. A “mezőségi tánc” nem véletlenül oly kedvelt és népszerű világszerte. Motívumokban hallatlanul gazdag és virtuóz, s a tánc közbeni harmonikus együttműködés a testbeszéd végtelen és “költői” tárházát nyitja meg férfi és nő között.

    A visai táncok oktatói évtizedek óta elmélyülten tanulmányozzák Visa tánchagyományait. Régi ismeretség és barátság köti őket az ottani emberekhez, ami záloga lehet a visai táncok hiteles átadásának.

    Oktatók:
    Haladó csoport: Szappanos Tamás ’Szapi’ és Deffend Irén ’Inci’
    Kezdő csoport: Bak János és Wolf Andrea, Fekete Gergely és Bálint Alíz

    „ A visai tánc, amit tanítani fogunk, különösen gazdag és izgalmas. A visai emberek nagyon szeretnek mulatni, nagyon szeretnek táncolni. Rendkívül virtuóz módon sok motívummal, átvetőkkel, páros forgásokkal, a nők hát mögé dobásával, kar alatti kiforgatásával, csapásolásokkal, fantáziadús és kreatív motívumfűzésekkel fűszerezett. A visaiak tánca a “mezőségi tánc” krémje, esszenciája. Az bánja, aki nem jön el!” Szappanos Tamás

    Az este menete:

    19:00-20:30 Élőzenés tánctanítás kezdő és haladó csoportban
    20:30-20:45 Közös éneklés
    20:45 Élőzenés kezdő-haladó össztánc

    Zenekar: Budapest Mezőség Band

    Ajánlatunk


    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

    Ajánló


    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016