• Program


    TÁP Színház / Jennifer Haley: Menedék
    2

    TÁP Színház / Jennifer Haley: Menedék

    A Táp Színház az Utas és holdvilág után új darabbal jelentkezik és nyitja meg a Trafó pandémia utáni szezonját. Mindjárt a virtuális jövőbe ugrunk, merész vízió tárul elénk egy sor erkölcsi kérdéssel. Egy nyomozás, melynek kapcsán eljutunk a felelősség kérdéséig!

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 19. kedd, 20:00

    Jennifer Haley: Menedék
     
    A darab a közeljövőben játszódik, amikor is a globalizáció hatásai már teljesen átformálták a világot. A természet szinte teljesen kipusztult, a növények luxuscikknek számítanak, mindent beborít a városok szürkesége. A társadalom színtere az online világ, amelyet Nethernek hívnak. Itt végzik a fiatalok tanulmányaikat, ide járnak szórakozni és sokszor dolgozni is. Ebben a sötét utópiában egyre elterjedtebb az "árnnyá’" válás, a fizikai test elhagyása, a teljes átköltözés a Netherbe, ahol mindenki olyan külsőt választhat magának, amilyet akar, az avatárok mögött meghúzódó emberi lények pedig láthatatlanok. A kihallgatások során elhangzó érvek és ellenérvek a modern társadalom igen érzékeny kérdéseit feszegetik: az online, virtuális tér, ahol mindannyian egyre több időt töltünk, mennyire valóságos? Az ott létesült és fenntartott kapcsolatok igaziak? Bűn-e ebben a következmények nélküli világban elkövetett bűntény?
     
    A Menedék egy exkluzív, minden részletében tökéletesen kimunkált világ, ahol mindenki anonim avatárként van jelen. A Nether-nyomozók bejuttatnak egy kémet a Menedékbe, Mr Woodnutot, akinek végigkísérhetjük ellentmondásos élményeit és kapcsolatát Irisszel, az egyik kislánnyal. Morris nyomozó célja, hogy megtalálja a Menedék alkotóját, rajta keresztül a Menedéket üzemeltető szervert, hogy egyszer és mindenkorra lekapcsolhassa, és ezzel megszüntethesse.  Mi a bűn? Meddig mehet el a fantázia? Mik a fikció határai, a művészet morális korlátja?

    Szereplők:
    Sims/Papa....... Schlanger András
    Morris.............. Józsa Bettina
    Doyle............... Terhes Sándor
    Iris.................... Vitárius Orsolya
    Woodnut.......... Lestyán Attila

    Dramaturg: Bíró Bence
    Látvány: Juhász Nóra
    Jelmez: Bujdosó Nóra
    Videó: Varga Vince, Juhász András
    Koreográfus: Hód Adrienn
    Rendezőasszisztens: Péter Benjámin
    Rendező: Vajdai Vilmos

    16 éven felülieknek

    Ajánlatunk


    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    zenés átirat két részben

    zenés party két részben

    Ajánló


    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016