• Program


    Tematikus épülettörténeti séta és kiskoncert Bősze Ádám vezetésével

    Tematikus épülettörténeti séta és kiskoncert Bősze Ádám vezetésével

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. október 22. szombat, 15:30

    Liszt Ferenc, az első világsztár!

     

    Október 22-én a 19. század világsztárjának, Liszt Ferenc születésének évfordulóját ünnepeljük egy tematikus épülettörténeti séta keretein belül.

    A Vigadó története a kezdetektől egybeforrt Liszt nevével, közös múltjuk még a Pesti Vigadó elődjeként szolgáló Redoute-ban kezdődött, 1839-ben, amikor az árvízkárosultak javára szervezett hangversenyével és az azt követő koncertsorozattal meghódította Európa valamennyi országát. A kor számos zongoravirtuóza közül is kimagaslott, mivel rendkívüli technikája, kiváló improvizációs készsége különleges, lebilincselő egyéniséggel párosult. Játéka valóságos „lisztomániának” elnevezett extázist váltott ki rajongói körében. Liszt a maga korában a mai sztárokat megszégyenítő népszerűségnek örvendett.

    Sétánk során Bősze Ádám zenetörténész kalauzol el bennünket a Vigadó épületében, miközben felidézzük a zeneszerző óriás emlékezetes fellépéseit, híres ősbemutatóit. A túra végén pedig felcsendülnek a leghíresebb Liszt zongoraművek.

    A séta időtartama: kb. 60 perc

    A sétát vezeti: Bősze Ádám zenetörténész

    A kis koncert időtartama: kb. 20 perc

     

    Szervező: Pesti Vigaó Nonprofit Kft.

    Ajánlatunk


    “Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

    Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

    Ajánló


    3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

    Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016