• Program


    Teremtő szellem

    Teremtő szellem

    Műsor:
    Improvizatív vokális hagyomány a 12. századtól napjainkig. Válogatás Perotinus, Meredith Monk, Karai József, Knut Nystedt, Jonathan Harvey, Georgi Sztojanov műveiből.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 18. kedd, 19:30

    TEREMTŐ SZELLEM

    Műsor:

    Improvizatív vokális hagyomány a 12. századtól napjainkig. Válogatás Perotinus, Meredith Monk, Karai József, Knut Nystedt, Jonathan Harvey, Georgi Sztojanov műveiből.

    Közreműködik:
    Kodály Kórus Debrecen

    Vezényel:
    Szabó Sipos Máté

    Bérletpótlás! – MOZAIK bérlet

    Az improvizáció, a rögtönzés, a szabad előadói kreativitás évszázadok óta fontos alkotóeleme az élő zenei hagyománynak. Nemcsak az indiai és afrikai tradicionális zene, de az ebből inspirálódó jazz zene is élt ezzel az örökséggel. Az egyetemes zenetörténet szinte minden korszakában találunk olyan műfajt mely hol kisebb, hol nagyobb mértékben teret enged az improvizációnak.

    A Kodály Kórus Debrecen ezen az előadáson a vokális zene világából merítve mutatja be azt a folyamatot, amely a spontán zenei ötlettől – elvezet a komponált zenéig – majd a megkomponált véletlenig – egészen az improvizatív játékokig.  A középkori orgánumtechnikától egészen a 20-21. századi új kísérletekig sok izgalmas hangzás részesei lehetünk. Perotinus, Meredith Monk, Karai József, Knut Nystedt, Jonathan Harvey, Georgi Sztojanov művei mellett belekóstolhatunk a kórusimprovizáció különböző technikáinak világába, sőt akár magunk is részesei lehetünk a hangversenyen kialakuló zenei folyamatoknak, melyek egészen egyedi, felszabadító élményt nyújtanak a résztvevőknek és a hallgatónak egyaránt.
                                                                                                                                                                   (szöveg: Szabó Sipos Máté)

    Ajánlatunk


    Az a zenekar, amelyet Kobayashi Ken-Ichiro életében először vezényelt szülőhazája határain kívül, az a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar volt. 2024. május 24-i koncertünkre a Zeneakadémián néhány óra alatt elkeltek a jegyek, és mivel sokan lemaradtak a lehetőségről, ezért úgy döntöttünk, megismételjük a koncertet másnap, május 25-én, 19:00 órakor az Erkel Színházban!

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

    Ajánló


    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016