• Program


    Terence Blanchard: Bajnok / MET - FSZ

    Terence Blanchard: Bajnok / MET - FSZ

    Alig több mint másfél évvel a Fire Shut Up in My Bones Met-beli bemutatója nyomában, mely mű a Metropolitan Opera történetének legelső, afroamerikai komponista által szerzett operája volt, már itt is a következő New York-i Terence Blanchard-bemutató.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. április 29. szombat, 18:55

    Terence Blanchard: Bajnok

    A Met új produkciója

    Alig több mint másfél évvel a Fire Shut Up in My Bones Met-beli bemutatója nyomában, mely mű a Metropolitan Opera történetének legelső, afroamerikai komponista által szerzett operája volt, már itt is a következő New York-i Terence Blanchard-bemutató. A hatszoros Grammy-díjas jazztrombitás és zeneszerző 2013-as első operája kerül most az amerikai dalszínház színpadára: a kortárs művek iránt elkötelezett Yannick Nézet-Séguin vezényletével, James Robinson rendezésében, valamint Ryan Speedo Greennel és Eric Owensszel a legendás bokszoló, Emile Griffith szerepében.

    A 2013-ban hetvenöt esztendős korában elhunyt Emile Griffith minden idők egyik legeredményesebb profi ökölvívója volt, aki váltó- és középsúlyban egyaránt világbajnoki címet szerzett. A gyermekszegénység reménytelen állapotából önmagát szó szerint kiverekedő sportoló élettörténetének drámaisága valóban színpadra kívánkozott. Akár arra a halálosnak bizonyult KO-ra gondolunk, amellyel kiütötte egyik riválisát, akár magánéletének viharaira és idős korában felvállalt biszexualitására, akár a múlt árnyaival és a demencia ellen folytatott utolsó, reménytelen küzdelmére. Az ő történetét beszéli el Blanchard operája, amelyben az említett két nagyszerű afroamerikai énekes alakítja majd a bajnoki címért küzdő fiatal, illetve az életére visszatekinteni próbáló idős Griffith szerepét. Akárcsak Owens és Green, úgy a Griffith elidegenedett anyját megformáló Latonia Moore is ott szerepelt a Porgy és Bess 2019-es világközvetítésében is, s legkésőbb e parádés produkció révén jegyezhettük meg a most újra együtt dolgozó rendező James Robinson és a koreográfus Camille A. Brown nevét is.

    A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a liveincinema.eu s.r.o. közreműködésével valósulnak meg.

    Rendező: Müpa

    Vezényel: Yannick Nézet-Séguin

    Szereplők:

    Emelda Griffith: Latonia Moore

    Kathy Hagan:Stephanie Blythe

    A fiatal Emile Griffith: Ryan Speedo Green

    Emile Griffith: Eric Owens

    Közreműködik: a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

    Alkotók:

    Librettó: Michael Cristofer

    Díszlet: Allen Moyer

    Jelmez: Paul Tazewell

    Fény: Donald Holder

    Vetítés: Greg Emetaz

    Koreográfus: Camille A. Brown

    Rendező: James Robinson

    Ajánlatunk


    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    Ajánló


    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016