• Program


  Tímár Sára - regisztrációs jegy

  Tímár Sára - regisztrációs jegy

  TÍMÁR SÁRA ÉS ZENEKARA – DUPLA LEMEZBEMUTATÓ KONCERT
  A Minek nevezzelek… és a Református hálaének népzenével című lemezek bemutatója

  TÍMÁR SÁRA ÉS ZENEKARA – DUPLA LEMEZBEMUTATÓ KONCERT
  A Minek nevezzelek… és a Református hálaének népzenével című lemezek bemutatója

  Tímár Sára Junior Príma-díjas szentendrei énekes generációjának egyedi hangú, kísérletező kedvű énekese. Két éve vezeti a Népzenei műhely és táncház elnevezésű klubot a Szentendrei Kulturális Központban. Bár a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem NépzeneTanszékén szerzett előadói és tanári diplomát, érdeklődési köre kiterjed a népzene határterületeire is. A Sebő Együttes tagjaként került kapcsolatba az énekelt versek világával, a népi énekhang kreatív lehetőségeit pedig a Dalinda énekegyüttes alkotó alapítójaként keresi.

  2009. óta rendszeresen jár népzenei gyűjtőutakon, nagy hatást gyakoroltak rá ezek az alkalmak, ahol közelebbről megismerkedhetett és tanulhatott az idős mesterektől.
  Saját tapasztalásai alapján született meg 2018. januárjában debütáló albuma, Minek nevezzelek… címmel, ami egy autentikus magyar népzenei lemez. Az énekesnő Református HÁLAÉNEK népzenével című második lemezén olyan népdalokat és népénekeket válogatott össze, amik az egyházi ünnepekhez szorosan kapcsolódnak, továbbá református liturgikus énekeket bújtat népzenei köntösbe. A lemez különlegessége az a hangzás, amelyet igen ritkán hallhat az értő hallgatóság, hiszen a szakrális témájú népdalok mellett az egyházi énekeket népi hangszerekkel adják elő a zenekar tagjai.

  Szentendrén először ad ízelítőt az énekesnő mind a két lemezéről, szeretettel várjuk az érdeklődőket!

  Ajánló


  Szabad átdolgozás Vszevolod Emiljevics Meyerhold utolsó rémálma nyomán, melyet 1940-ben álmodott, mielőtt kivégezték…

  Az előadás szövegkönyvét a színészek írták, témája pedig maga az egyetem. Színpadra alkalmazták…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016