• Program


    Több mint mozi - Csángáló

    Több mint mozi - Csángáló

    Bár elképzelhető, hogy Csángáló Parkinson betegsége gyógyítható, abban az archaikus világban, melyben ő él, s amely csak isten segítségét fogadja el, egy agyműtét teljesen elképzelhetetlen. A mester egyetlen reménye, hogy Bálint, a hozzá hasonló tehetségű unokája, továbbviszi a világon is egyedülálló zenei hagyatékot..

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 21. csütörtök, 19:00

    Több mint mozi - Csángáló

    „Csángálót, a világhírű erdélyi brácsást kenyérkereső keze egyik napról a másikra cserbenhagyja. Az idős mester keze visszafordíthatatlanul remegni kezd. Az a zenész, aki kezéből kiejti a vonót, nem lehet többé a híres Szászcsávási banda tagja. Dumnezeu, a bandavezér prímás kizárja őt a zenekarból, melyben egész életében játszott. Bár elképzelhető, hogy Csángáló Parkinson betegsége gyógyítható, abban az archaikus világban, melyben ő él, s amely csak isten segítségét fogadja el, egy agyműtét teljesen elképzelhetetlen. A mester egyetlen reménye, hogy Bálint, a hozzá hasonló tehetségű unokája, továbbviszi a világon is egyedülálló zenei hagyatékot. Amikor már szinte minden veszni látszik, már csak a csoda, az Isteni kéz segíthet..."

    A vetítést rövid beszélgetés követi László Barna rendező-operatőrrel, a film készítőjével, beszélgetőtárs Sztanó Hédi.

    Végül az estét az Üsztürü zenekar és Nyitrai Marianna népdalénekes koncertje koronázza meg, melyet a tőlük megszokott veretes muzsikán kívül a zenekar tagjainak Szászcsávás falujához kapcsolódó személyes történetei tesznek még különlegesebbé.

    Alkotók
    Rendező: László Barna
    Producer: Sós Ágnes
    Operatőr: László Barna

    Ajánlatunk


    Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

    Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    Ajánló


    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016